En Sıcak Konular

Yeşiller, nükleere 'hayır' dedi

31 Ekim 2008 16:14 tsi
Taksim'de basın açıklaması yapan Yeşiller Partisi üyesi bir grup, nükleer santrallerin yapımına karşı çıktı. Yeşiller, Karadeniz'in yeşil kalması hükümete uyarılarda bulundu.

Yeşiller Partisi üyesi bir yaklaşık 20 kişilik grup, "31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü" nedeniyle Karadeniz'deki tehlikelere dikkat çekmek için Taksim'de basın açıklaması yaptı. Gezi Parkı girişinde toplanan grup, Karadeniz bölgesinin yeşil kalması için hükümete uyarıda bulundu. "Ne termik ne nükleer, Karadeniz yeşil kalsın", yazılı pankart açan Yeşiller, "Sinop'ta nükleere hayır" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin, 1996 yılında İstanbul'da; Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Gürcistan ve Ukrayna çevre bakanlarının katıldığı bir toplantıda 31 Ekim'in "Uluslararası Karadeniz Günü" ilan edildiğini söyledi. Bugünün amacının; Karadeniz'in benzersiz mirasını korumak olarak belirlendiğini aktaran Şahin, "Biz Karadeniz kıyısındaki ve çevresindeki ülkelerin yeşil partileri olarak bugün İstanbul'da Karadeniz Yeşilleri buluşması için bir araya geldik. Karadeniz Günü'nde Karadeniz çevresinde giderek ağırlaşan çevresel, ekolojik ve sosyal sorunlara ve barışı ve güvenliği tehdit eden gelişmelere, Karadeniz'in bir barış denizi olmasını ve her zaman yeşil kalmasını istediğimizi dünyaya duyurmak istiyoruz." dedi.

Karadeniz bölgesinin giderek ağırlaşan çevre sorunlarıyla ve tehditlerle karşı karşıya olduğun dikkat çeken Şahin, tehlikeleri sıraladı. Karadeniz Yeşilleri ve Türkiye'nin Yeşiller Partisi olarak Uluslararası Karadeniz Günü'nü kamuoyuna ve hükümete yönelik bir uyarı günü olarak değerlendirdiklerini kaydeden Şahin, "Bırakın dereler özgür aksın, bırakın Karadeniz'in yeşili yaşasın. Ne termik, ne nükleer, Karadeniz yeşil kalsın." şeklinde konuştu.

cihan
 



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,712 µs