En Sıcak Konular

Silivri'de Ergenekon açıklaması

31 Ekim 2008 14:42 tsi
Sanatçı, yazar ve gazetecilerden oluşan bir grup, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi önünde Ergenekon davasına ilişkin açıklama yaptı.

Yönetmen Halit Refiğ'in de aralarında bulunduğu grup adına açıklama yapan Yazar Demirtaş Ceyhun, kendilerini ''Yurtsever Aydınlar'' olarak niteleyerek, Ergenekon ile ilgili operasyonlarda Türk milletinin hedef alındığını savundu.

Yaşananların hukuk skandalı olduğunu iddia eden Ceyhun, ''Cumhuriyet yargısı ve Türk milleti bu tertibi birlikte çökertecektir. Biz, tutuklanan aydınlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz'' dedi.

Gruptakilerin bir kısmının, daha sonra duruşmaya da ara verildiği sırada yerleşkeye girerek tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu ile sohbet ettiği görüldü.

-JAPON GAZETECİ DE İZLEDİ-

Duruşmanın öğleden önceki oturumu izledikten sonra yerleşkeden ayrılan The Asahi Shimbun Gazetesi'nin Tahran büro şefi Japon gazeteci Yu Yoshitake, aynı gazetenin Türkiye temsilci yardımcısı Cenk Karataş aracılığıyla, Türk meslektaşlarının sorularını yanıtladı.

Çalıştığı gazetenin ülkesinde sabah ve akşam olmak üzere 2 baskı halinde çıktığını ve her 2 baskının tirajının 12 milyon olduğunu ifade eden Yoshitake, yaklaşık bir yıldır Tahran üzerinden Türkiye'yi kapsayacak şekilde çalıştığını kaydetti.

Yoshitake, Türkiye'de AK Parti'ye açılan kapatma davası gibi önemli gündem maddelerini takip ettiklerini anlatarak, ''Ergenekon'' davasını da önemli bir gündem maddesi olduğu için izlediğini söyledi.

Gazetelerinde, ''Ergenekon'' davasına ilişkin bir kaç kez haber çıktığını ifade eden Yoshitake, duruşmayla ilgili izlenimlerinin sorulması üzerine, yerleşkedeki güvenlik kuvvetlerinin nazik olduğunu söyledi.

 



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs