En Sıcak Konular

'Terör Örgütünün manifestosu'

31 Ekim 2008 14:02 tsi
'Terör Örgütünün manifestosu' AKP'li Vahit Erdem, DTP’nin Kürt Sorununa İlişkin Demokratik Çözüm Projesi isimli kitapçığı yerden yere vurdu.

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Meclis’te milletvekillerine posta yoluyla gönderilen ve sıkıntıya neden olan, “DTP’nin Kürt Sorununa ilişkin Demokratik Çözüm Projesi” isimli kitapçığı değerlendirirken, “Yüce Meclis çatısı altında kendisine yer bulan, teröre bulaşmış bu örgütle arasına mesafe koymayan DTP’nin, çözüm olmaktan ziyade terör örgütünün siyasi manifestosu sayılabilecek, ülkenin anayasada güvence altına alınmış üniter yapısını ortadan kaldırmaya matuf bir dökümanla karşılaşmış olduğumu peşinen ifade etmek istiyorum” dedi.

-DTP’NİN PKK’NIN SİYASİ UZANTISI OLMASI KABUL EDİLEMEZ-

Erdem yaptığı yazılı açıklamada, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün imzalı yazı ekiyle milletvekillerine posta yoluyla gönderilen, DTP’nin Kürt sorununa ilişkin “Demokratik Çözüm Projesi” isimli kitapçığını sert sözlerle eleştirdi. Erdem, DTP’nin Kürt toplumunun bile sadece belli ideolojik kesimini temsil ettiğini savunduğunu öne sürerek, “DTP’nin toplumumuz için önemli tehdit oluşturan ve onbinlerce can almış,AB ve ABD başta olmak üzere pek çok devlet tarafından uluslararası terörist örgüt olarak kabul edilen PKK terör örgütü ile işbirliği içerisinde görünmesi ve onun parlamento içerisinde siyasi bir uzantısı gibi yer alması kabul edilemez bir durumdur” dedi.
Erdem, DTP’nin çözüm için gündeme taşıdığı kitapçığın, bu ortamda çözüm olmasının mümkün olmayacağı görüşünü dile getirdi. Erdem açıklamasında, “PKK’nın terör eylemlerine devam ettiği, halkı isyana teşvik, ettiği ve DTP’nin de bu eylemleri desteklediği bir ortamda çözüm üretilmesi ve uygulanması imkansız derecede zordur” görüşüne yer verdi.
Erdem, söz konusu kitapçıkta yer alan, “Söylemde etnik bir temele dayanmadığı iddia edilen Türk Milliyetçiliği anlayışı bir tarafa, aslında askeri, idari ve yargısal devlet örgütlenmesinin tamamında Türk etnisitesini esas alan bir anlayışın hakim kılındığı tartışmasızdır” ifadelerinin projenin tüm inanırlığını yok etmeye yeterli olduğu görüşünü savunarak, şöyle dedi:
“Kitapçıkta ileri sürülen ‘Demokratik özerklik’ adı altında eski sol ve Marksist ideolojileri hatırlatan özerk bölgeler, uygulanması mümkün olmayan teorik ve Türkiye’yi yönetim kaosuna sokacak görüşlerdir. Ayrıca Türkiye’de etnik ve coğrafi olarak kesin çizgilerle ayrılacak bölgeler de mevcut değildir.”



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,873 µs