En Sıcak Konular

İki cinsel istismar haberi daha

31 Ekim 2008 13:14 tsi
Türkiye, Hüseyin Üzmez ve kasklı tecavüzcünün şokuyla sarsılırken iki istismar haberi daha geldi. İstanbul'da 16 yaşındaki öz kızına 9 yıl boyunca bir babanın tecevüz ettiği belirlendi. İzmir'in Torbalı ilçesinde de küçük yaştaki bir çocuğa işkence yap

Türkiye'de akıl almaz tecavüzler, cinsel istismarlar ve taciz olayları yaşanmaya başladı.

Küçükçekmece’de 16 yaşındaki E.K.’nın 9 yıl boyunca öz babasının tecavüzüne uğradığı, 3 kez de kürtaj yaptırdığı ortaya çıktı. Kürtajı yapan hastaneye soruşturma açıldı.

Küçükçekmece’de B.K.’nın öz kızı 16 yaşındaki E.’ye 9 yıldır tecavüz ettiği ortaya çıktı. Üç kez kürtaj yaptırdığı öğrenilen E., Çocuk Esirgeme Kurumu’nda koruma altına alınırken, polisteki ifadesinde “Bu iftira” diyen B.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise kürtajı gerçekleştiren hastaneye inceleme başlattı.
Küçükçekmece’de E.’nin 9 yıldır yaşadığı dram, halası N.V.’nin Çocuk Bürosu’na şikâyetiyle ortaya çıktı. Minik E., halasıyla gittiği emniyette  yaşadıklarını anlattı. Alınan bilgiye göre; E., ilk tacizi ailece gittikleri piknikte yaşadı. Baba B.K.’nın kucağındaki kızını dudağından öptüğünü gören büyükbaba A.K., oğlunu uyardı. Çıkan tartışma sonunda torununu o evde bırakmaya razı olmayan büyükbaba, E.’ye 4 yıl boyunca kendi evinde baktı. Baba B.K., büyükbabaya düzgün davranacağına dair söz verince E.’yi geri aldı. Ancak, kısa süre sonra tacizler başladı. Baba B.K, öldürme tehdidiyle E.’ye tecavüz etmeye başladı. Yıllarca süren bu saldırı sırasında 2007’de E. hamile kaldı.
Doktor Sadık Ahmet Özel Hastanesi’ne götürülen E.’ye kürtaj yapıldı. Üç ay geçtikten sonra E. yeniden hamile kalınca  bir kez daha kürtaj yapıldı. Aralıksız cinsel saldırılarına devam eden baba, 3 ay önce yine kızını hamile bıraktı. Yine aynı hastaneye götürülerek kürtaj yapılan kızın sara hastalığına yakalandığı fark edildi.

ANNESİ TECAVÜZÜ BİLİYORDU

Korkunç gerçek, olayı hala N.V.’nin öğrenmesiyle ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları yalanlayan baba K., “Bunlar bana atılmış iftira. Başka bir şey değil” dedi. Baba B.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Babanın kızına defalarca tecavüz ettiğini E.’nin annesi ve babaannesinin bildiği ancak korkularından sustukları öne sürüldü. E., annesinin kendisine “Babanı söyleme. Daha önce çıktığın erkek arkadaşının ismini ver” dediğini söylediği de öğrenildi.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İŞKENCELİ İSTİSMAR

İddiaya göre, hurdacılık yapan R.Y. tarafından 1 ay önce annesi Z.K. (30) ve kardeşleri F.K. (12), Z.K. (8) ile İzmir'in Torbalı ilçesinin Ayrancı beldesine kaçırılan Ö.C.K.'ya (5) günlerce işkence yapıldığı ve cinsel istismarda bulunulduğu öne sürüldü. 

Yakınları tarafından önceki gece İzmir'den özel bir otomobille Uşak'ın Alanyurt köyüne getirilen anne Z.K. ile Ö.C.K.'nın, dün sabah vücudundaki işkence izleri nedeniyle Alanyurt Sağlık Ocağı'na götürüldüğü öğrenildi.

Sağlık ocağındaki ilk tedavisinin ardından Uşak Devlet Hastanesi'ne sevkedilen Ö.C.K., hastanenin çocuk cerrahisi ve çocuk psikiyatri servisinde tedavisinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Uşak Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un talimatıyla, annesiyle koruma altına alınan ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri gözlenen Ö.Ç.K.'nın, Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde halen süren tedavisinden sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Uşak Çocuk Yuvası'na gönderileceği bildirildi.

''GÜNLERCE İŞKENCE YAPILDI''

Olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Ö.C.K.'nın dedesi Ahmet Mıdık, olayın faillerinin yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

Torununun dün gece yarısı yakınları tarafından annesi ve kardeşleriyle Uşak'a getirildiğini belirten Mıdık, ''Kızımın akli dengesi yerinde değil. 1 ay önce eve gelen R.Y. tarafından kızım Z.K., torunlarım F.K., Z.K. ve Ö.C.K. zorla kaçırıldı. Biz olaydan sonra emniyet güçlerine durumu bildirdik. Önceki gün kızım, İzmir'den beni arayarak zor durumda olduğunu söyledi. Daha sonra oğlum özel bir otomobille İzmir'e giderek eve getirdi. Torunum geldiğinde sürekli ağlıyordu. Vücudunun her yeri yara içindeydi. Sabaha kadar acı içinde kıvrandı. Sabah sağlık ocağına götürdük'' dedi.

Torunun ''kaçırıldıktan sonra sokakta dilendirildiğini, çöplükte hurda toplatıldığını ve türlü işkencelere maruz kaldığını'' savunan Mıdık, ''Torunumu hurda toplamaya götüren R.Y., onu çırılçıplak soyup demir sopayla dövmüş. Cinsel organını çıkartıp çocuğun ağzına işemiş ve cinsel istismarda bulunmuş. Onu evde çek yatın altına kapatıyormuş. Torunum bunları güçlükle anlattı. Bütün bunları bir insanın yapabileceğine inanamıyorum'' diye konuştu.

ŞÜPHELİ KİŞİ ARANIYOR

Manisa'nın Kula ilçesinde bir restoranda garson olarak çalışan Ö.C.K.'nın babası Ali Karataş (43) ise eşi ve 3 çocuğunun 1 ay önce kaçırıldıklarını belirterek, ''Nerede tutulduğunu bilmiyordum. Dün haber geldi Uşak'a gelmişler. Bu sabah olayı öğrendim. 5 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde işkence eden kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Benim elimden birşey gelmiyor. Olayın sorumlusu hala yakalanamadı'' diye konuştu.

Olayla ilgili Uşak İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, olayın faili olduğu iddia edilen R.Y.'nin arandığı ve soruşturmanın İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca sürdürüleceği kaydedildi.

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Ö.C.K.'nın tedavisi sürerken, hastane yetkilileri, çocuğun vücudundaki darp izleri nedeniyle gözlem altında tutulduğunu, ateşinin 37.5 olduğunu ve konuşmakta güçlük çektiğini açıkladı.

Sağlık durumu iyiye giden çocuğun, fiziksel tedavisinin ardından psikolojik tedaviye alınacağını belirten yetkililer, çocuğun yaşadığı travma sonucu korku içinde olduğunu ifade ettiler. (Milliyet-AA)



Bu haber 1,054 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,555 µs