En Sıcak Konular

'Çocuklar eyleme giderse yardım yok'

31 Ekim 2008 12:14 tsi
DOĞU ve Güneydoğu’da son günlerde teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın imralı Cezaevi'nde kötü muamele gördüğü iddiasıyla tırmanan olaylarda çocukların öne sürülmesi valilikleri harekete geçirdi.

Adana Valisi İlhan Atış’ın eylemlere katılan çocukların ailelerine yönelik, ‘Yeşil kartları iptal edilebilir’ açıklamasının ardından, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da öğrencilerin bu tür eylemlere katılmalarının önlenmesi için okul aile birliklerine mektup göndereceğini açıkladı. Vali Nasuhbeyoğlu, “Eğer gönderdiğimiz bu mektuptan da bir sonuç çıkmazsa ve çocuklar bundan sonraki eylemlere katılırsa, devletimizin çıkaracağı yeni yasa ile bir takım yardımlardan mahrum kalabilirler” dedi.

Son günlerde meydana gelen olaylarda küçük yaştaki çocukların öne sürülmemesi için valilikler önlemler almaya çalışıyor. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, öğrencilerin bu tür provakatif eylemlerde bulunmaması için okul aile birliklerine mektup göndereceğini söyledi.

YARDIMLARDAN MAHRUM KALABİLİRLER’

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu son günlerde çıkan olaylarda küçük yaştaki çocukların maşa olarak kullanıldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Valilik olarak Hakkari merkez, ilçeler ve bağlı köylerde eğitim gören 72 bin civarındaki öğrencinin bu tür provakatif eylemlerde bulunmaması için okul aile birliklerine mektup gönderiyoruz. Gönderdiğimiz bu mektuplar okul aile birlikleri vasıtasıyla öğrencilerin ailelerine ulaştırılacak. Tüm ailelere buradan seslenmek istiyorum. Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Bu tür PKK terör eylemlerine alet olmasınlar. Bizler devlet olarak bugüne kadar onlar için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Onlar bizim geleceğimizdir. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu çocuklarımızı eylemlerde güvenlik güçlerimize taş, molotof atan çocuklar değil, birer vali, mühendis, öğretmen ve avukat olarak görmek istiyoruz. Bu konuda en büyük görev ve sorumluluk velilere düşüyor. Eğer gönderdiğimiz bu mektuptan da bir sonuç çıkmazsa ve çocuklar bundan sonraki eylemlere katılırsa, devletimizin çıkaracağı yeni yasa ile bir takım yardımlardan mahrum kalabilirler.”

hurriyet.com.tr

 



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs