Liberal düşünce öldü | " /> Liberal düşünce öldü | "/>

En Sıcak Konular

Ahmedinejad: Liberal düşünce öldü

31 Ekim 2008 09:46 tsi
Ahmedinejad: Liberal düşünce öldü 
Modern ekonomi düşüncesinin ve liberal demokrasinin öldüğünü belirten İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “Ölüyü sunî teneffüsle diriltemezsiniz” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Hurremabad’da yaptığı açıklamada, Liberal düşüncenin ve modern ekonominin çıkmaza girdiğini ifade ederek mutlak anlamda ölmüş bir bedenin sunî teneffüsle diriltilemeyeceğini dile getirdi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Ahmedinejad, dün Hurremabad’da Bakanlar Kurulu’nun olağanüstü toplantısının açılış konuşmasında İslam düşüncesinin korunması, İran’ın bağımsızlık ve izzetinin savunulmasında Loristan halkının büyük rolünün olduğunu belirtti. Nejad bölge halkının hiçbir zaman tağutlar karşısında eğilmediğini ifade ederek bölge halkının zamane tağutları ve istibdadı karşısında ortaya koyduğu gayretleri İran ulusunun parlak tarihinin bir sayfası olduğunu ileri sürdü.

Konuşmalarının devamında batıdaki ekonomik krize de işaret eden Nejad: “Bugün batı dünyası kendi bencilliğine, çapulculuğuna ve haram yiyiciliğine giriftar olmuştur. Kültürel ve ekonomik açıdan yolun sonuna gelmiştir. Elbette biz ulusların zor duruma düşmesinden dolayı mutluluk duymuyoruz ama diğer taraftan istikbarî düşüncenin yolun sonuna ulaşmasından büyük bir hoşnutluk duyuyoruz, bunu ulusların kurtuluşu için bulunmaz bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Liberal ekonominin sonunun geldiğini dolayısıyla ilahi ve İslami ekonominin bütün insanlık için tarihi bir fırsatı ifade ettiğini ifade eden Ahmedinejad, modern ekonominin yok oluşu ve liberal düşüncenin yolun sonuna gelmiş olmasını, bütün insanlığın bayram havası içinde kutlaması gerektiğini ifade ederek ulusların sağlam, yapıcı, ayrımcılıktan ve yağmadan uzak yeni bir ekonomi arayışı içerisinde olmaları gerektiğini dile getirdi.

Liberal düşüncenin ve modern ekonominin çıkmaza girmesi karşısında bazılarının yeni arayışlara girdiğine de işarete eden Nejad, zulmün başlarının ve onlarının yardakçılarının hâlâ hata da ısrar ettiklerini belirtti. “Yolun sonu gelmiştir artık, mutlak anlamda ölü olan bir bedenin suni teneffüsle diriltilemeyeceği de ortadadır” diyen Nejad, konuşmasının devamında “Bugün nasıl ki Marksizmi sadece kütüphanelerde araştırıyorsak bundan sonra da modern ekonomi düşüncesini ve liberal demokrasiyi kütüphane köşelerinde bulabileceğiz” diye konuştu.

timeturk

 



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,074 µs