En Sıcak Konular

Teröristbaşı ile sürpriz görüşme!

31 Ekim 2008 08:05 tsi
Teröristbaşı ile sürpriz görüşme! Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek'in iddianameye yansıyan ilişkilerinden sonra Emin Gürses'in de Öcalan'la temas içinde olduğu ortaya çıktı.

Bir dönem Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun danışmanlığını yapan Gürses'in, Öcalan'la ilişkisini kendisinin itiraf etmiş. Gürses, 3 yıl önce katıldığı panelde, bunu bizzat söylemiş. "Apo'yla bir görüşmemizde 'Ermeniler bizi kullanıyor' şeklinde konuşmuştu bizimle." diyen Gürses'in hangi sıfatla görüştüğü merak konusu.

Eylül 2005'te Büyükada'da düzenlenen panele konuşmacı olarak Prof. Beril Dedeoğlu, eski MİT'çi Mahir Kaynak, gazeteci Yiğit Bulut ve Doç. Dr. Emin Gürses katıldı. Gürses, burada yaptığı konuşmada, Öcalan'la yaptığı görüşmeyi açık açık anlattı. Gürses'in panelde sarf ettiği görüşmeyle ilgili cümleleri şöyle: "Apo'yla bir görüşmemizde o bile böyle bir riskin olduğunu kendi söylemişti bize. Yani kurulacak bir Kürdistan'ın yarısından çoğunu Ermenilerin alacağını, maliyetini Kürtlerin çekeceği ama toprağı Ermenilerin alacağını söylemişti. Bunu da doğrulayan birini bulduk, Harvard Üniversitesi'nde tarih profesörüydü. 'Biz Kürtlerle ittifak halindeyiz ama Diyarbakır-Van hattını biz isteriz' dedi." Ergenekon sanığı Gürses'in Öcalan'la görüştüğüne dair başka deliller de var. Doç. Dr. Gürses, iddianameye yansıyan telefon görüşmelerinde bunu gizlemiyor. 23 Ocak 2008'de yaptığı görüşmede şunları söylüyor: "Öcalan bize bir gün dedi ki, 'Yav' dedi, 'Siz' dedi, 'Bilmiyorsunuz bir şey. Ben köylere giderim, Kürtlerin bana tabi olmasını sağlamak için o köyden birkaç tane adam bulurum. Onları öldürtürüm, ondan sonra bütün köy bana tabi olur, tapar. Çünkü bizimkiler güçten anlar." Emin Gürses bu görüşmeden 5 gün sonra Mustafa isimli bir şahısla yaptığı telefon konuşmasında şunları kaydediyor: "Öcalan'ın bize söylediği, Kürtler nasıl tepki verirler? Öcalan bize önce bir yavaş yavaş itelersin diyor. Baktın tepki yok ha bunlar korkuyorlar üzerine daha çok gidersin."
 
zaman



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs