En Sıcak Konular

Arınç'ın 'durduğu' yer...

30 Ekim 2008 22:54 tsi
Arınç'ın 'durduğu' yer... AKP'nin "ağabeyi" eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "durduğu yeri" açıladı: Arınç'tan hükümete de, Genelkurmay'a da anlamlı mesajlar var...

Taraf'ın haberine göre, Bülent Arınç uzun süren suskunluğunu bozarak hem hükümete hem de TSK’ya mesaj gönderdi: PKK’yla mücadelede askerin zaafları varsa söyleriz, hatası olanın cezalandırılmasını isteriz. Çünkü kaybedeceğimiz canlar bizim canlarımızdır

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadelede zaafları varsa, söyleriz. Çünkü kaybedeceğimiz canlar, bizim canlarımızdır. Bir ihmal varsa, bu ihmalin sorumlularının bulunup cezalandırılmasını isteriz” dedi.

Bülent Arınç, TSK’nın başında bulunan kişilerin hata yapması durumunda onları eleştirmekten kaçınmayacağını da anımsatarak “Türk milleti askerini sever ancak, darbe yapanını sevmez” diye konuştu.

SORULARI YANITLADI

AKP Manisa Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Değişen Kocaeli Gazetesi”nin Türkiye’nin siyasi gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Arınç, “Başbakanımız, verdiği bir demeçten ötürü Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a sahip çıkarken, siz Başbuğ yanlış yaptı dediniz” sorusuna şu cevabı verdi: “Bir şey daha söyledim. Başbakanın sözleri doğru olan dedim. Meclis’te bulunan insanların öyle konuşması lazım. Çünkü hata yapan insan, Türkiye’nin Genelkurmay Başkanı, onun üstünde olan insan Başbakan ve Cumhurbaşkanı. Yani mahiyetinde çalışan bir insanın hatası da olsa örtmesi gerekiyor.”

HATA VARSA ELEŞTİRİ DE VAR

“Askerle hiçbir sorunum yok, asker çocuğuyum aynı zamanda” diyen Bülent Arınç, TSK’nın Türkiye’nin güvencesi olduğunun altını çizdi. Arınç “Şehitliğin ve peygamber ocağının ne anlama geldiğini iyi biliriz. TSK’ya ve ordumuza her zaman bağlıyız. Fakat onun başında bulunan kişiler, zaman zaman yanlış yapabilirler. Hatalı sözler sarf edebilirler. Onları eleştiririz, karşı çıkarız ve bu konuda da hiçbir zaman geri durmayız” diye konuştu.

DARBECİYE ‘AFERİN’ OLMAZ

Türk siyasi tarihine “e-muhtıra” olarak geçen 27 nisan bildirisini de değerlendiren Arınç, “Kendilerine göre bir geceyarısı bildirisiyle, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kilitlemeyi düşünen kişiye ve kuruma karşı elbette eleştiride bulunacağım” dedi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

HALK DARBE YAPANI SEVMEZ

“Türk Milleti, askerini sever, ama darbe yapanı sevmez. Eline fırsat geçtiği zaman bunların cezasını verir. Yani, silahını düşmana yöneltmiş bir askeri severiz, ama silahını topluma yöneltmiş bir askeri, bir orduyu sevmeyiz, sevmemeliyiz. Askerlerimiz yurt savunmasından sorumlu... Ülkemizin bağımsızlığını korumakla yükümlü bir ordu. Onu sevmek, ona güvenmek bizim görevimiz, ama onu temsil ve komuta kademesinde bulunanlar, darbe yapmayı düşünür-lerse, aferin demeyiz, karşı çıkarız. Yanlış yapanlar, sivil iradeye karşı çıkanlar olursa, eleştirmek görevimiz olur. Yani göz göre göre yanlışa da doğru diyecek bir halimiz yok.” dedi.

TSK’NIN İHMALİ VARSA SÖYLERİZ

Arınç, TSK’nın komuta kademesinin sivil iradeye ve siyaset kurumuna karşı hiçbir zaman tavır almaması gerektiğini vurgulayarak “ Eğitim, güvenlik, bayındırlık, dış politika yürütmenin işi; askerin değil. Askerin işi sadece yurt savunması, başka hiçbir görevi yok. Okuldaki öğretmen ne yapıyor, eğitim hizmeti, imam hatipler niye böyle diye askerin, fikir beyan etmesi mümkün değil. Türkiye daha çok demokratikleştikçe, silahlı kuvvetler sadece kendi görevini yapacak. TSK’nın, terörle mücadelede zaafları varsa, onları da söyleriz. Çünkü kaybedeceğimiz canlar, bizim canlarımızdır. Bir ihmal varsa, bu ihmalin sorumlularının bulunup, cezalandırılmasını isteriz” dedi.

 



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,505 µs