En Sıcak Konular

Bakan Çelik'den Yeşil Kart cezası açıklaması

30 Ekim 2008 22:33 tsi
Adana Valisinin eylemci çocukların ailelerine ait yeşil kartları iptal edeceğiz açıklamasına Milli Eğitim Bakanı Çelik’ten tepki geldi: Doğru bulmuyorum.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adana Valisi İlhan Atış’ın DTP’nin yaptığı eylemlere katılanların yardımlarını kesip, cezalandırmasını doğru bulmadığını belirterek, “Bunu ben tasvip etmediğim gibi hükümetimiz de tasvip etmiyor” dedi. Hafta sonu Başbakan'ın bölgeye yapacağı gezi konusunda ise Çelik, “Başbakanımızı görkemli bir şekilde karşılayacağız. İnsanlara yakışan, siyasi muhalif de olsa o ülkenin Başbakanına gereken nezaketi göstermesidir. Kin üzerine kan üzerine kimse siyaset yaparsa, rekabeti husumetle karıştırırsa hüsrana uğrar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi Van’a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i Ferit Melen Havaalanı’nda AKP Milletvekilleri Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile partililer karşıladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ilk olarak Van Valisi Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti. Bakan Çelik, gazetecilerin sorusu üzerine Adana Valisi İlhan Atış’ın uygulaması ve Başbakan Erdoğan’ın Van gezisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

VALİNİN UYGULAMASI DOĞRU DEĞİL
Bakan Çelik, Adana Valisi İlhan Atış’ın eylemlere katılan çocukların ailelerinin yeşil kartının alınıp yardımlarının kesilmesini doğru bulmadığını söyledi. Çelik, vatandaşların çocuklarına bakmakla yükümlü olduklarını belirterek şöyle konuştu:
“Bunu doğru bulmuyorum. Bir anne-baba bir ebeveyin elbetteki çocuğuna sahip çıkması lazım. Elbette çocuğunun yanlış işler yapmasına mani olmalıdır. Ama sağlık meselesini de başka şeylerle karıştırmayalım. Adana Valisinin böyle bir kararı var mıdır, yok mudur? Bilmiyorum. Bizzat kendisiyle konuşmuş değilim. Eğer basına yansıdığı kadarıyla doğruysa bunu tasvip etmiyorum. Sadece ben değil hükümetimizin de tasvip etmediğini biliyorum.”

HERKES KENDİSİNE YAKIŞANI YAPAR
Bakan Çelik, Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Van’a yapacağı ziyaretle ilgili de açıklamalarda bulundu. Diyarbakır ve Tunceli’de yapılanları nezaketsizlik olarak değerlendiren Bakan Çelik, kin ve kan üzerine siyaset yapanların hüsrana uğrayacağını belirtti. Çelik şunları söyledi:
“Başbakan Diyarbakır’a toplu açılış, temel atma, miting için gitmedi. Dicle Üniversitesinin akademik açılışı için gitti. Mesele şudur. Bir ülkenin Başbakanı bir ile gittiğinde o ile hizmet gidiyor. O insanlar o hareketliliği yaşıyor. Sayın Başbakan buraya piknik yapmaya gelmiyor. Onlarca tesisin açılışını yapmak için geliyor. Van halkıyla kucaklaşmaya geliyor. Tabi insanlara yakışan, siyasi muhalif de olsa o ülkenin Başbakanı’na gereken nezaketi göstermesidir. Bu bir Ak Parti mitingi değildir. Siyaset rekabet ortamında yapılır. Ama asla nezaketten taviz vermeyen bir rekabet anlayışı olmalıdır. Rekabetle husumeti karıştırmamak lazım. Kin üzerine, kan üzerine kim siyaset yaparsa yapsın, rekabeti kim husumetle karıştırırsa karıştırsın hüsrana uğrar. Burada birileri böyle bir şey yapar mı? Kendi bilecekleri iştir. Herkes kendine yakışanı yapar. Bir kez daha söylüyorum. Hiçbir siyasi parti bizim düşmanız değildir, rakibimizdir. Bağırarak, çağırarak, kırarak, dökerek, vatandaşa, esnafa zarar vermekle hiç kimse amacına ulaşamaz. İnsanlar sizden daha çok nefret eder. İtici bulurlar. Aklı başında olan insanlar bunun farkındadır.”

dha



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,751 µs