En Sıcak Konular

50 bin avro buldu ve...

30 Ekim 2008 22:06 tsi
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir eczacı kalfası, çalıştığı eczanede sandalyelerin altında bulduğu 50 bin avroyu polise teslim etti.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir eczanede sandalyelerin altında bulunan 50 bin Avro'yu düşüren yaşlı adam bulundu. Paranın cebinde olmadığını farkederek eczaneye gelen yaşlı adamın, söz konusu parayla, iflas eden oğlunun vergi borcunu ödeyeceği öğrenildi.

Sultan Orhan mahallesindeki İlyasbey Caddesi'nde bir eczanede kalfa olarak çalışan Cemil Eren'in, eczanede sandalyelerin altında bularak polise teslim ettiği 50 bin Avro'nun cebinde olmadığını farkeden Kibar Çelik (73), parayı düşürüp düşürmediğini sormak için eczaneye gitti. Parasının bulunup polise teslim edildiğini öğrenen Çelik, büyük sevinç yaşadı.

Polis ekibiyle Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giden Çelik, parayı, Belçika'da çalışan çocuklarının 1.5 ay önce gönderdiklerini belirterek, şunları söyledi: ''Parayı, iflas eden oğlumun vergi borcunu ödemek üzere bankadan çektim. Üzerini tamamlayıp vergi dairesine yatıracaktım. Parayı ceketimin cebine koydum ve çarşı dönüşü yeni aldığım tansiyon aletini denemek amacıyla eczaneye uğradım. Tansiyon aletini gösterdikten sonra kolumda denemeleri için ceketimi çıkardığım sırada para cebimden düşmüş. Evde ceketimi çıkarırken paranın cebimde olmadığını farkedince şoke oldum. Bir süre oturup nerede düşürmüş olabileceğimi düşündüm ve eczaneye geri döndüm. Eczacı kalfası beni görünce parayı bulduğunu ve karakola teslim ettiğini söyledi. O an dünyalar benim oldu.''

Eczanedeki kamera görüntülerinden de yararlanarak parayı düşürenin Kibar Çelik olduğunu belirleyen polis, işlemlerin ardından parayı yaşlı adama teslim etti. Bu sırada Çelik, parayı bulan Cemil Eren'e 500 Avro bahşiş verdi.

Benzer olayın 8 yıl önce babasının başına geldiğini belirten Cemil Eren ise, ''2000 yılında babam 8 bin dolar düşürdü. Babamın o an yaşadığı üzüntüyü hiç unutamadım. Eczanede parayı bulduğunda babasının o günkü ruh hali gözümün önüne geldi'' diye konuştu.



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,372 µs