En Sıcak Konular

Valilikten CHP haberine yalanlama

30 Ekim 2008 19:03 tsi
Kırklareli'ndeki Cumhuriyet kutlamaları sırasında CHP Milletvekili Dibek'in ikinci sıraya oturtulduğu iddiasıyla ilgili Kırklareli Valiliği'nden yazılı açıklama geldi.

Basın Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, törenlerin başladığı saat 09.30'da CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in valilik binası önünde olmasına rağmen, kutlama törenine katılmadığı belirtildi.

Vilayet Meydanı'nda saat 10.00'da başlayan tören için milletvekili Dibek'e, protokol görevlileri tarafından protokol tribününün birinci sırasında yer ayrıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Protokol görevlileri, milletvekillerinin protokoldeki yerleri konusundaki İçişleri Bakanlığının Genelgesine de uygun olarak sayın Dibek'e yer ayırmışlardır. İddia edildiği gibi, bu konuda İl Valisi Hüseyin Avni Coş'un görevlilere herhangi bir talimatı da söz konusu olmamıştır.

Vali, komutan, belediye başkanı ve diğer protokol yerlerini alıp tören başladıktan sonra Sayın Dibek, bir grup partiliyle beraber gelerek, protokol tribününde kendisine ayrılan yeri beğenmediğini, (Valinin yanında oturmak istediğini) beyan etmiştir.

Ancak, tören geçişini kabul edecek olan Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı üçlüsünün bulunduğu en ön tarafta oturmasına müsait yer olmaması nedeniyle talebi karşılanamamıştır. Bunun üzerine sayın Dibek, protokol tribününde oturmaktan vazgeçtiğini belirterek, beraberindeki partililerin alkışları arasında tribün önünden ayrılmıştır. ''

''Milletvekili Dibek, tören başladıktan sonra partili arkadaşlarıyla beraber gelip, bayramın ruhuna ve coşkusuna gölge düşürecek biçimde (yer sorunu) çıkarması organize bir eylem görünüm vermekte'' ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''(Vali, tartıştığı vekili ikinci sıraya oturttu) başlığıyla yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. (Yer) konusunun, daha önce Sayın Dibek'in İl Valisine yönelttiği asılsız suçlamalarla irtibatlandırılması yanlış ve yakışıksızdır.

 İl Valisini yıpratabilmek için asılsız isnat ve iftiralardan bile medet umanların sorumluluk doğuran tutum ve beyanları, zaten yargıya intikal ettirilmiştir. Bağımsız Türk yargısının vereceği kararla adaletin tecelli edeceğine inanılmaktadır. Bu davranışından dolayı Sayın Dibek'e yönelik herhangi bir özel tavır veya kasıtlı davranış asla söz konusu değildir.

Valiliğimiz, kişisel sorunların ve duygusallığın devlet işlerine yansıtılmaması gerektiğinin bilincindedir.''

 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,462 µs