o şehri istiyor | " /> o şehri istiyor | "/>

En Sıcak Konular

MHP de o şehri istiyor

30 Ekim 2008 18:36 tsi
MHP de o şehri istiyor Yaklaşan yerel seçimler MHP'yi de harekete geçirdi. MHP'nin de öncelik verdiği bölgeler var ve MHP de "o şehri" gözüne kestirdiğini ilan etti...

Herkesin gözü orada. Ak Parti Diyarbakır'ı istiyor. DTP kalesini kaybetmek istemiyor. CHP'nin de Diyarbakır'da gözü var. Peki ya MHP orada savaşa girecek mi?

Bu konuya ilişkin cevap MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'dan geldi. Şandır MHP'nin Türkiye'nin her seçim çevresinde seçimlere katılacağını bildirdi.

Şandır, MHP'nin ilkesi ve kurallarının bulunduğunu belirterek, kararları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK ve Başkanlık Divanı'nın verdiğini söyledi.

MHP olarak, Türkiye'nin her seçim çevresinde seçimlere katılacaklarını ifade eden Şandır, şöyle dedi:

''Benim söylediğim; Türk toplumunun birliğini, kardeşliğini önemsediğim yönündedir. MHP'nin seçimlere katılmasına kurulları karar verir. Bunu benim belirlemem söz konusu olamaz.''

DTP'LİLERİ KINADI

Şandır, DTP’lilerin Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmadığını, Mersin’de de çelenk koymadığını hatırlatarak, bu tutumu kınadığını ifade etti.

DTP’lilerin Türkiye Cumhuriyeti’ne saygılı olmak mecburiyetinde olduklarını belirten Mehmet Şandır, bu saygısızlığı milletin asla affetmeyeceğini  söyledi.

Türkiye’de yaşayan ve nimetinden faydalanan herkesin, bu toprağın ekmeğini yiyen, suyunu içenlerin tümünün ay yıldızlı bayrağa, Cumhuriyete ve kurucularına saygılı olması gerektiğini belirten Şandır, şöyle konuştu:

"DTP’liler yanlış yapıyorlar. Bu millet yapılan yanlışın hesabını mutlaka sorar. DTP’liler yanlış yapıyorlar, akıllı davranmıyorlar. Bu ülkenin bir tek çakıl taşından, bir tek insanından vazgeçmeyiz, bu toprakların adı Türkiye’dir. Bu topraklar üzerinde kurulan devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bu topraklarda yaşayan halkın adı da Türk milletidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türk milleti olmanın övüncü herkese yetmelidir. Bir başka kimlik arayışında olanların sonu hüsran olacaktır. DTP’lilerin Cumhuriyet Bayramı’nda sergiledikleri tavrı ve ayrımcılığı kınıyorum."

aa



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,462 µs