En Sıcak Konular

Kazada öldü, 'kusurlu' bulundu

30 Ekim 2008 18:07 tsi
İzmir'in Buca ilçesinde, 14 Nisan 2008 tarihinde bir minibüsün altında kalarak hayatını kaybeden ilköğretim öğrencisi Sercan Bodruk, bilirkişi ve İstanbul Adli Tıp Kurumu raporları sonucu kusurlu bulundu.

Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıfa giden Bodruk, yaklaşık 6 ay önce okul dönüşü Şirinyer semtinde meydana gelen kazada, Necati Özsoy yönetimindeki minibüsün altında kalmış, hastanede hayatını kaybetmişti. Talihsiz kızın bağışlanan organları da altı hastaya nakledilmişti. Sürücü Özsoy hakkında ise taksirle ölüme sebep olma suçundan dava açıldı.

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 yıl hapis talebiyle yargılanan Özsoy, kazanın Sercan Bodruk'un dalgınlığından kaynaklandığını söyledi. Özsoy, iki hafta önceki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Son duruşmada ise trafik ekiplerinin hazırladığı bilirkişi raporu ve İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden gelen raporlar okundu. Trafik ekiplerinin olay yeri tutanağında Bodruk 8'de 6, sürücü Necati Özsoy ise 8'de 2 kusurlu bulundu. Adli tıp raporu da Bodruk'u asli, sürücü Özsoy'u tali kusurlu buldu.

Bodruk ailesinin avukatı Yusuf Akın, Necati Özsoy'a dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten dava açıldığını hatırlatarak, "Polisin olay yeri tespit tutanağı vardı. Bunu kabul etmeyerek itiraz ettik. Bilirkişi raporuna da itiraz ettik. Son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi de Selcan'ı asli kusurlu buldu. Burası şehiriçi bir yol ve 10.5 metre fren izi var. Bu kadar izden, aracın ne kadar hızlı olduğunu siz düşünün." dedi. Raporlara itiraz edeceklerini de belirten Av. Akın, ilk duruşmada karar çıkmasını beklediklerini, kararın rapor doğrultusunda çıkması durumunda temyize gideceklerini kaydetti. Özsoy'un avukatı Hatice Olcay ise, "Müvekkilim hatalı olmadığı için bütün raporlar lehimize çıktı. Raporların tamamı kanuni çerçevede hazırlanmıştır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs