İşte IMF heyetinin Türkiye tespitleri | " /> İşte IMF heyetinin Türkiye tespitleri | "/>

En Sıcak Konular

İşte IMF heyetinin Türkiye tespitleri

30 Ekim 2008 16:57 tsi
İşte IMF heyetinin Türkiye tespitleri IMF heyetinin 16 Ekim 2008 tarihinde başladığı çalışmaları tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı. IMF, Türk ekonomisinin son durumu ile ilgili şu kanaate vardı...

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF heyetiyle yürütülen görüşmelerde, Türk ekonomisinin şoklara karşı dayanıklılığının, bankacılık kesiminin güçlü finansal yapısı, disiplinli kamu maliyesi politikaları, azalan kamu borç yükü, ihracat pazarlarında artan çeşitlilik ve uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi sayesinde geçmiş dönemlere göre önemli ölçüde artmış olduğunun değerlendirildiğini söyledi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülmekte olan Program Sonrası İzleme (Post Program Monitoring) süreci kapsamında IMF heyetinin 16 Ekim 2008 tarihinde Türkiye'de çalışmalarına başladığını hatırlattı.

Heyetin, İstanbul ve Ankara'da yürütmüş olduğu görüşmeleri tamamlayarak, 29 Ekim 2008 tarihi itibarıyla Türkiye'den ayrıldığını kaydeden Şimşek, heyetle yürütülen görüşmelerde temel olarak son dönemde derinleşen küresel kriz çerçevesinde Türkiye'nin makroekonomik görünümünün ele alındığını bildirdi.

Şimşek, bu kapsamda Türk ekonomisinin şoklara karşı dayanıklılığının, bankacılık kesiminin güçlü finansal yapısı, disiplinli kamu maliyesi politikaları, azalan kamu borç yükü, ihracat pazarlarında artan çeşitlilik ve uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi sayesinde geçmiş dönemlere göre önemli ölçüde artmış olduğunun değerlendirildiğini söyledi.

Bakan Şimşek, çalışmalarda ayrıca, mevcut uluslararası finansal koşullar altında kamu maliyesi, para politikası ve yapısal reform uygulamalarının rolü üzerinde de görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Şimşek, mali disiplinin sürdürülmesi, ihtiyatlı para politikası, etkin likidite yönetimi ve kamu maliyesinde sağlanan iyileşmeleri kalıcı kılacak yapısal reformların, küresel gelişmelerin Türkiye'ye etkilerinin en az seviyede tutulmasında önemli rol oynayacağını da bildirdi.

aa



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs