İşte o bankanın Türk ortağı | " /> İşte o bankanın Türk ortağı | "/>

En Sıcak Konular

İşte o bankanın Türk ortağı

30 Ekim 2008 17:26 tsi
İşte o bankanın Türk ortağı Deutsche Bank, IMF'ye ihtiyacı olan ülkelerin listesini hazırladı. Bu listede Türkiye de var ve üstelik, Türkiye'nin 90 milyar dolar krediye ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Ancak bu haberi, bankanın Türkiye'deki ortağını bilerek okumak gerekiyor...

Dünyadaki mali kriz sonrası Alman yatırım bankası Deutsche Bank IMF'den kredi ihtiyacı olacak ülkelerin listesini hazırladı. Listede yer alan Türkiye'nin kredi ihtiyacı 90 milyar dolar olarak açıklandı. Bu haber herkesi şoke etti, çünkü Türkiye'nin IMF ile bir anlaşma yapması gerektiğini söyleyenler bile, bunun ihtiyati bir stand by anlaşması olması gerektiğini, krediye gerek olmadığını belirtiyordu. Yeni bir anlaşmayı en çok isteyen TÜSİAD idi. Bu beklenmedik rapora giren tek ülke ise Türkiye değil. Ukrayna ve Macaristan sonra IMF’den kredi sağlayabilecek ülkelerin listesinde yer alıyor Türkiye.

Haberi duyuran Washington Post, IMF’nin küresel finans krizi konusunda “hayati” bir rol oynayabileceğini vurguladığı analizinde, IMF’nin desteğine ihtiyaç duyan ülkelerin bazılarının stratejik bölgelerde bulunan yeni demokrasilerin olmasının “alarm” yarattığı yorumunu yaptı.

Listenin başında Pakistan’ın bulunduğunu kaydeden gazete, bazı doğu ve orta Avrupa ülkeleri ile eski Sovyet cumhuriyetlerinin de başlarının dertte olduğunu belirtti.

IMF’nin, Ukrayna’ya 16.5 milyar doları sağlamayı kabul ettiğini, Macaristan’ın da sırada olduğunu kaydeden gazete şunları yazdı: “Deutsche Bank tarafından yeni yayınlanan tahminlere göre, sırada Güney Afrika, Polonya, Romanya, üç Baltık devletin hepsi ve Türkiye olabilir."

İşte o ortak

Şimdi bu açıklamanın üzerine geçmişe dönelim ve bir hatırlatma yapalım: Deutsche Bank, Türkiye'de agresif bir büyüme kararı aldığı dönemde, yani 2005 yılında Doğan TV'ye yüzde 20 ortak oldu. Deutsche Bank, Doğan Yayın Holding'e ait Doğan TV'nin hisselerini o dönem 150 milyon dolara satın almıştı. Deutsche Bank ve Doğan Yayın Holding arasında görüşmelerin başladığı daha önce İMKB'ye 14 Nisan 2005'te bildirilmişti. Anlaşma ise 1 Haziran 2005 tarihinde gerçekleşmişti.

Halkbank'la ilgilenmişti

Banka, bu tarihten sonra yaptığı analizlerde, Türkiye'ye TÜSİAD'ın görüşleri paralelinde yaklaştı. Daha sonra Halkbank'la ilgilenmeye başladı. Türkiye'de 2006 yılından beri aktifleşen banka, banka alımları yolu ile değil, şubeleşme yolunu seçti.

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 1,575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,620 µs