En Sıcak Konular

MHP'den sürpriz Diyarbakır çıkışı

30 Ekim 2008 14:44 tsi
MHP'den sürpriz Diyarbakır çıkışı Yerel seçimler öncesi ilginç gelişme.. MHP Diyarbakır'da aday çıkaracak mı? Tartışılacak bir açıklama Şandır'dan geldi?

MHP gerekirse Diyarbakır'dan aday çıkartmayacak. Gerekçe ise Türk halkının birlik ve kardeşliğine zarar verme endişesi. İlginç açıklamalar MHP’li Şandır'dan geldi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yaklaşan yerel seçimler ve Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmayan DTP’lilerle ilgili açıklamalar yaptı. Yerel seçimlerde Türkiye’nin her seçim bölgesinden aday göstereceklerini ifade eden Mehmet Şandır, şöyle konuştu:

GEREKİRSE ÇIKARTMAYIZ

“Bu birliği bozacak, milletimizin huzurunu kaçıracak hiçbir eyleme, mecbur kalsak dahi katılmayız. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşanan ayrımcılık maalesef bir sosyal çatışmaya, bir Türk-Kürt çatışmasına doğru ülkeyi itiyor. Ne kötü ki Hükümet, Başbakan, buna siyaset üretmek vaadi ile teşvik ediyor, tahrik ediyor. Böyle olunca, MHP olarak, meşru hakkımız siyasi faaliyetimiz dolayısıyla toplumun ayrışmasına ve çatışmasına eğer katkı verecekse, biz oradan geri duruyoruz. Diyarbakır’da aday çıkartmamız Türk halkının kardeşliğine ve birliğine zarar verecekse, gerekirse çıkartmayız.”

BU MİLLET YANLIŞIN HESABINI DTP'DEN SORAR

Şandır, Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmayan DTP’liler kınadığını da belirterek, “DTP’liler yanlış yapıyorlar. Bu millet yapılan yanlışın hesabını mutlaka sorar. DTP’liler akıllı davranmıyorlar. Bu ülkenin bir tek çakıl taşından, bir tek insanından vazgeçmeyiz, bu toprakların adı Türkiye’dir” dedi.

AA



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs