En Sıcak Konular

Dünyayı onlar yönetecek!

30 Ekim 2008 10:26 tsi
Dünyayı onlar yönetecek!
Amerikan başkanlık yarışında rakibini anketlerde geride bırakan Obama eğer kazanırsa Savunma, Dışişleri ve Hazine bakanlıklarına Türkiye'yi yakından tanıyan isimleri atayacak...

ABD'de başkanlık seçimlerine az bir süre kala favori aday Demokrat Barack Obama'nın, kazanması duruumunda kabinesine hangi isimleri dahil edeceği tartışılıyor. Obama'nın Türkiye'yi ilgilendiren konularda Ankara'yı rahatsız edebilecek görüşleri olduğu biliniyor. Ancak bakan adaylarının Türkiye ile ilgili farklı görüşler taşıdığı belirtiliyor.

SAVUNMADA POWEL

Siyasi uzmanlar, Savunma Bakanlığı'na gelebilecek isimlerin başında, ılımlı Cumhuriyetçi Senatör Chuck Hagel'i gösteriyor. Irak savaşına karşı olan Hagel Türkiye ile ilgili konularda da genellikle ılımlı bir yaklaşım sergiliyor. Adı geçen bir diğer aday da, eski Dışişleri Bakanı Colin Powell.


TÜRKİYE'YE SAVAŞ TEKLİFİ

Dışişleri Bakanlık koltuğu için gösterilen adayların başında, 2004'te Bush'a seçimlerde rakip olan Demokrat Senatör John Kerry ve New Mexico Valisi Bill Richardson geliyor. Kerry'nin Kongre'deki Ermeni tasarısının ateşli destekçilerinden birisi olduğu biliniyor. Richardson ise güvenlik adına Türk askerini Irak'a sokmayı teklif etmesiyle tanınıyor.


HAZİNE BAKANLIĞI

Obama'nın gündeminin en önemli maddelerinden birisini de küresel kriz oluşturacak. Hazine Bakanlığı görevine ise aynı görevi Clinton döneminde de üstlenen Lawrence Summers ya da 81'lik meslektaşı Paul Volcker'ın seçilebileceği belirtiliyor. Summers, hazine bakanı olduğu dönemde Türk ekonomisini yakından takip eden bir isim olarak biliniyordu.


IRKÇILIK ETKİLER Mİ?

Öte yandan CNN International'ın yaptığı bir araştırmaya göre, ırk konusu seçimlerde büyük rol oynamayacak. Araştırmaya katılanların % 70'i ırkın bir faktör olmadığını, % 5'i en büyük sorun olduğunu, %11'i de birkaç sorundan biri olduğunu söyledi.

yenişafak



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs