En Sıcak Konular

Rektör Mesut Parlak'ın yerine 12 aday

30 Ekim 2008 09:40 tsi
Türkiye'nin en köklü kurumlarından İstanbul Üniversitesi'ni rektörlük seçimi heyecanı sardı.

Türkiye'nin en büyük eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) yeni yıl öncesinde yapacağı rektörlük seçimi için yarış başladı.

Mevcut rektör Prof. Mesut Parlak'ın yaş haddinden aday olamadığı seçim için resmi sürece girildi.

Aralık başında yapılması beklenen seçimler için şuana kadar 12 profesör resmi olarak adaylığını açıkladı. İÜ'nin tarihinde ilk defa bu kadar çok öğretim üyesinin aday olduğu bir seçim yaşanacak. İÜ rektörlük seçimlerinde yaklaşık 2 bin 240 öğretim üyesi oy kullanacak. İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nden oy kullanacak bin 28 öğretim üyesi rektörün belirlenmesinde en önemli rolü oynayacak. Cerrahpaşa'da 528, İstanbul Tıp'ta ise 500 öğretim üyesi bulunuyor. Seçim gününe kadar her öğretim üyesi aday olabiliyor. İlk 6'ya giren rektör adayının adı YÖK'e bildirilecek. YÖK ilk 3'ü belirleyerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını sunacak. Prof. Dr. Mesut Parlak 2005 yılındaki seçimlerde 743 oy alarak rektör seçilmişti.

GENEL CERRAHİ UZMANI ÇOĞUNLUKTA

PARLAK'IN yerine rektörlük için yarışacak 12 adaydan 5'i genel cerrahi uzmanı. İşte o adaylar: YÖK üyesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet, eski bakan Genel Cerrah Prof. Dr. Ahat Andican, Genel Cerrah Prof. Dr. Erhun Eyüpoğlu, Genel Cerrah Prof. Dr. Kenan Ulualp, Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Tıp Fakültesi'nden ise eski dekan Kardiyolog Prof. Dr. Faruk Erzengin, Genel Cerrahlar Prof. Dr. Mustafa Keçer ve Prof. Dr. Ali Akyüz ile Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Bermek, Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Erdin, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Boydak, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Batmaz.

ADAYLARDAN VAAT ÜSTÜNE VAAT

PROF. Dr. Faruk Erzengin: Tıp fakültelerinin taşınmasına karşıyım. Bizim dönemimizde böyle düşünce olmayacak. Türban konusunda yasalar ne emrederse o olur.

Prof. Dr. Seyfettin Uludağ: Günün her saatinde öğretim üyesi, öğrenci ve halkımızı yan yana getirecek bir kültür merkezi niteliğinde 'Üniversite kenti oluşturacağız.

Prof. Dr. Ahat Andican: Üniversite içerisinde çalışan akademik personele ve diğer personele bu kurumun üyesi olmaktan gurur duyabilecekleri bir sosyal yaşam alanı oluşturulması gerekir. Benim hedefim budur.

Prof. Dr. Gülçin Bermek: Üniversiteyi akademik personeli ve öğrencileriyle birlikte daha ileriye taşıyacağıma inanıyorum.

Prof. Dr. Melih Boydak: Ana stratejimiz üniversitemizi dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alma vizyonuna ulaştıracak sosyal, kültürel ve bilimsel ortamı yaratmaktır.

Prof. Dr. Erhun Eyüpoğlu: Öğretim ve araştırmada nitelik ve verimlilik yükseltilecek. Fakültelerin yapısal durumlarına, işlev ve amaçlarına uygun projeler üretebilmelerine fırsat verilecektir.

En güçlü aday Prof. Söylet
İSTANBUL Üniversitesi Rektör adaylarından YÖK üyesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet, adaylığına ilişkin bir açıklama yapmazken seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği öğretim üyelerine ayrımcılık yapmadan toparlayıcı, birleştirici bir rektör olacağının sözünü verdiği öğrenildi. Prof. Dr. Söylet'in ismi üniversite çevresinde rektörlük için en güçlü adaylardan biri olarak geçiyor. Prof. Dr. Söylet, akademisyenliğinin yanı sıra yardımsever kimliğiyle de tanınıyor. Özellikle sokaklarda yaşayan kimsesiz çocuklar, yaşlılar ve bakıma muhtaç kişilere barınma, korunma, sağlık, eğitim ve tedavi hizmeti veren Sıcak Yuva Vakfı'nın başkanlığını yürütüyor.

star



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,914 µs