En Sıcak Konular

Konuşarak para kazanıyor!

30 Ekim 2008 09:36 tsi
Konuşarak para kazanıyor!
İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair konuşarak servet kazanıyor. Konferans ve seminerlerden kazandığını para 1.5 yılda 30 milyon dolara ulaşan Blair her talebe karşı ayrı ayrı tarife belirlemiş.

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in görevinden ayrıldıktan sonra dünyanın pek çok ülkesinde verdiği konferans ve seminerlerden bir servet kazandığı, Blair'in bu yolla ve diğer gelir kaynaklarından kazandığı paranın 30 milyon dolara (12 milyon sterlin) ulaştığı öne sürüldü.Eski başbakanın konferanslar için dünyanın her yerine gittiğine işaret eden The Times gazetesi, Blair'in 90 dakikalık bir konuşma için 250 bin dolar civarında para aldığını yazdı.

BİLL CLİNTON’I BİLE GEÇTİ

Blair'in konferans ve seminer organizasyonlarının, merkezi Washington'da bulunan "Speakers Bureau" tarafından düzenlendiği, eski İngiltere Başbakanı’nın konuşmalarının eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın konuşmalarından bile daha pahalıya geldiği belirtildi. Blair'in konferanslardan aldığı paraların yanı sıra anılarını yazdığı kitaptan 4,6 milyon sterlin, yatırım bankası JP Morgan'a yaptığı danışmanlık hizmetinden 2 milyon sterlin, Zurich Financial Services adlı finans kuruluşundan 500 bin sterlin kazandığı bildirildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YILDIZI

Blair yılda 63 bin 468 sterlin emekli başbakan maaşı alırken, her yıl bürosunun masrafları için de mükelleflerin ödediği vergilerden 84 bin sterlin eski başbakana aktarılıyor. Times, dünyanın en ünlü organizatörlerinden biri olan Max Markson'ın durumu, "O dünyanın en büyük yıldızlarından biri şu anda, başka kim var ki" sözleriyle ifade ettiğini yazdı. Blair'in özellikle merkezi Washington'da bulunan Carlyle Group'un gözdesi olduğu söyleniyor.
 
bugün



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs