En Sıcak Konular

Askerden alternatif 29 Ekim resepsiyonu!

30 Ekim 2008 09:10 tsi
Askerden alternatif 29 Ekim resepsiyonu! Önceki yıllarda Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu yalnızca Cumhurbaşkanı'nın ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenir, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları bu resepsiyona katılırlardı. Ancak bu kez biraz farklı oldu. Nasıl mı?

Genelkurmay'da bir ilk yaşandı  

 
Cumhuriyet’in 85. kuruluş yıldönümü kutlamalarında bu yıl Meclis Başkanı da Genelkurmay Başkanı da törene eşsiz katıldı.

* SÖZ VERİYORUZ:

Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığındaki devlet erkanı, Atatürk’ün kabrini ziyaret etti. Üzerinde “Cumhurbaşkanı” yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk’ün kabrine bırakan Gül, Özel Deftere “Emanet ettiğin Cumhuriyeti gösterdiğin istikamette daha da yücelteceğimize ve işaret ettiğin muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacağımıza söz veriyoruz” diye yazdı.

* ALTERNATİF RESEPSİYON:

 TSK, ilk kez kendi personeline yönelik bir Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenledi. Önceki yıllarda Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu yalnızca Cumhurbaşkanı’nın ev sahipliğinde Çankaya Köşkü’nde düzenlenir, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları bu resepsiyona katılırlardı. Ancak Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından Çankaya Köşkü’nde yeni bir uygulama başlatıldı. Bunun temel nedeni ise “türbanlı eşler” sorunuydu. 10. Cumhurbaşkanı Sezer türbanlı eşleri resepsiyona davet etmiyor, AKP buna tepki gösteriyordu. Gül ise Cumhuriyet Bayramı ve diğer bazı önemli günlerde birden fazla resepsiyon vererek, davetlileri gruplara ayırmayı tercih etti. Çankaya Köşkü’nde devlet erkanının ağırlandığı resepsiyonlar öğle saatine alınarak, eşlerin davet edilmemesi için formül bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile komutanlar Çankaya Köşkü’nde dün öğle saatlerinde düzenlenen resepsiyona katıldılar. Buna ek olarak Genelkurmay Başkanlığı, akşam saatlerinde de Merkez Orduevinde ilk kez “alternatif” Cumhuriyet resepsiyonu düzenledi. Resepsiyona TSK mensubu üst düzey subaylar katıldı.

* EŞSİZ KATILIM:

 Bu yıl Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a ek olarak Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanı da AKM’deki törene eşsiz katıldı. Şeref Locası’nın ön sırasına oturan üst düzey devlet adamlarının törene “eşsiz” gelmeleri, protokoldeki düzenin “sorunsuz” uygulanmasına katkı sağladı. Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanları ise locada eşleriyle birlikte oturdu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner yurtdışı seyahati nedeniyle törende yer almadı.

Sevim Başbuğ neden katılmadı?

Org. Başbuğ’un eşi Sevim Başbuğ’un ablası Sevgi Çağatay (63) önceki gün hayatını kaybetti. Sevim Başbuğ, bu nedenle 29 Ekim kutlamalarına katılamadı.

Başbakan’ın çakısı, Kasım’ın sakalı

* Erdoğan’ın, yanında taşıdığı ünlü çakısıyla Pakistan Başbakanı Seyid Yusuf Rıza Gilani’nin süzme çay pakedini açması dikkat çekti.

* Peştun vekili Muhammed Rıza Kasım ise protokol tribününde çember sakalıyla dikkat çekti.

‘EŞSİZ’ PROTOKOL HAŞİM KILIÇ BU KEZ ÖN SIRADA...

Bu yıl Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a ek olarak Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanı da AKM’deki törene eşsiz katıldı. 28 Ağustos’taki Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninde kendisine ayrılan yeri beğenmeyip, 30 Ağustos’ta da benzer bir uygulamayla karşılaşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, dün AKM’de ön sıradaydı...

Gül ile Org. Başbuğ selamladı

Tören, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile üstü açık bir araçtan, geçit törenine katılan birlikleri atlı polisler eşliğinde denetlemesi ve vatandaşlar ile öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından, protokoldeki yerini almasıyla başladı.


Vatan

 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs