Ergenekon savcısına terfi şoku | " /> Ergenekon savcısına terfi şoku | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon savcısına terfi şoku

29 Ekim 2008 19:55 tsi
Ergenekon savcısına terfi şoku Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün terfisiyle ilgili son derece manidar bir karara imza attı...

Kurul, savcı Zekeriya Öz'ün atamasını, hakkında açılan soruşturmalar sonuçlanıncaya dek durdurdu. Atamayı durdurma kararı alan kurulun toplantısına Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin katılmadı.

Yüzyılın davasında iddianameyi hazırlayan Savcı Öz, hakkında açılan soruşturmalarla boğuşuyor. Adı Ergenekon'a karışmış isimler savcı hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

İşçi Partisi, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk hatta Ergenekon'un avukatlığına soyunan CHP'li Kemal Anadol.. Savcı Öz'ün yetkisini aştığını düşünen bu isimler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na görevi ihmal suçu ile başvurdu. Aynı isimler daha önce de "Bu tarihi davanın iddianamesini geç yazdı" diye Savcı Öz'ü şikayet etmişlerdi.

İşte bu şikayetler Ergenekon Savcısının önünü kesti. Oysa Zekeriya Öz, aralarında Ergenekon tutuklusu Kuddusi Okkır'ın ölümü dahil hakkında başlatılan pek çok incelemeden aklanarak çıkmıştı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ise Savcı Zekeriya Öz'ün terfisini hakkındaki iddialar sebebiyle durdurdu.

Kanun önünde suçsuzluğu ispatlanmasına rağmen Savcı Öz ihtar yedi. Kurul, atama için gerekli süreleri tamamlayan Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz'ün terfisine karar verseydi, Savcı Öz'ün maaşı artacak ve Yargıtay üyeliğine atanabilme şansı doğacaktı; ama olmadı. Kurul İstanbul Cumhuriyet Savcısı Öz'ün atamasını, hakkındaki son Ergenekon ve Aydın'da görev yaptığı döneme ilişkin yapılan suç duyuruları sonuçlanıncaya kadar durdurdu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ise bu kararı rutin bir uygulama olarak görüyor. Savcı Öz'ün durumunda pek çok ismin olduğunu belirten Kurul yetkilileri kendilerini, "hakkındaki soruşturmalar neticeleninceye kadar ataması yapılamazdı" diyerek savunuyor.

samanyoluhaber



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs