En Sıcak Konular

Kriz bize vız gelir!

29 Ekim 2008 16:09 tsi
Kriz bize vız gelir! Dünya basını küresel mali krize odaklansa da Türkiye'ye yabancı ilgisi hız kesmiyor. Hollanda iş dünyası Türkiye'ye çıkarma yapıyor.

Hollanda ve Türkiye arasında ticari ilişkileri güçlendirmek, iki ülke arasında ticari hacmi artırmak amacıyla 23 - 28 Kasım 2008 tarihleri arasında “Hollanda Tanıtım Günleri” düzenlenecek.   

Hollanda Büyükelçiliği tarafından organize edilen tanıtım günleri kapsamında, Hollanda Sanayi ve Ticaret Bakanı Frank Heemskerk, Eğitim, Kültür ve Bilimler Bakanlığı Müsteşarı Marja van Bijsterveldt, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Başkanı Loek Hermans’ın başkanlığında yaklaşık 130 firma temsilcisi Türkiye’ye gelecek. “Hollanda Tanıtım Günleri”nde aralarında Hollanda’nın Fortis, ING Bank gibi uluslararası alanda bankacılık faaliyetinde bulunan büyük kuruluşlarının yanı sıra; mesleki eğitim, tarım, gıda, su idaresi, altyapı, bahçecilik, otomotiv, bilgi ve iletişim teknolojisi ve enerji verimliliği alanlarında küçük ve orta ölçekli firmalar da temsil edilecek. Heyette ayrıca Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven ve Enschede şehirlerinin belediye meclis üyeleri de bulunacak.   

İstanbul Conrad Otel’de 24 Kasım 2008 Pazartesi günü düzenlenecek, iki ülke arasında ekonomi ve ticaret hacmini artırmaya yönelik ve bu amaçla Hollanda ve Türk işadamlarının ikili görüşmeler yapacağı “Hollanda Tanıtım Günleri”nin birinci gününde eğitim, su teknolojisi, otomotiv ve  tarım alanlarına yönelik yeni yatırım olanakları ele alınacak. 

Tanıtım günlerinin akşam programında ise Avrupa‘da her yıl  düzenlenen 2008’de ev sahipliğini Hollanda’nın yaptığı, Rotterdam kentinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin ilk kez katıldığı “EuroSkills” “Avrupa Mesleki Beceri Olimpiyatları” çerçevesinde iki ülke arasında mutabakat anlaşması imzalanacak. İmza töreninden sonra davetlilere Hollandalı ve Türk tasarımcılarının birlikte hazırladığı bir moda gösterisi sunulacak.    

Heyet görüşme ve etkinliklerini 26 – 28 Kasım tarihleri arasında Ankara ve İzmir’de devam edecek. Ankara’daki etkinlikler kapsamında Bakan Heemskerk, “Rüzgar Enerjisi Semineri”nin, Müsteşar Marja van Bijsterveldt ise Eğitim Fuarı’nın açılışını yapacak. Heemskerk, açılışın ardından Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile gün boyunca görüşmelerde bulunacak. 

Geçtiğimiz yılın dış ticaret rakamlarına göre; Hollanda’nın Türkiye’ye ihracatı 2.655 milyon USD, Türkiye’nin Hollanda’ya ihracatı ise, 3.019 milyon Avro olarak gerçekleşti. İkili görüşmeler sonucu bu hacmin daha da artırılması hedefleniyor.

iyibiligi.com



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs