En Sıcak Konular

MHP'li vekilden radikal öneri

29 Ekim 2008 15:40 tsi
DTP'nin eylemlerinde polise taşlı saldırıda bulunan çocuklar için eski emniyet müdürü şimdi MHP Milletvekili olan Hasan Özdemir'den yeni öneri geldi.

Gaziantep MHP Milletvekili Hasan Özdemir, DTP'nin eylemlerinde polise taşlı saldırıda bulunan çocuklardan velilerinin sorumlu olduğunu belirterek, "Çocukların velilerini, sadece kömür yardımını kesmek suretiyle cezalandırmak yeterli değil, haklarında yasal işlemler başlatılmalı." dedi.

Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kamil Ocak Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklerden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Özdemir, Adana Valisi İhsan Atış'ın 'gösterilere katılan çocukların ailelerine 170 YTL para cezası kesilmesi ve çocuğuna sahip çıkmayan ailelerin yeşil kartlarının iptal edilmesi' kararının sorulması üzerine, gösterilerde ön saflarda yer alan ve polise taşlı saldırılarda kullanılan çocukların sorumlularının velileri olduğunu belirterek, çocuklarını suça teşvik eden velilerin gözaltına alınarak haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasının daha doğru olacağını belirtti.

Özdemir, gösterilere sürekli katılan çocukların ıslah hanelere konularak takip edilmesini önerdi.

Terörle mücadele konusundaki başarısızlığın hükümete ait olduğunu öne süren Özdemir, güvenlik güçlerin tüm gayretlerine rağmen terörle mücadelede siyasi kararlılığın olmadığını savundu.

Özdemir, şöyle devam etti: "İstatistikleri incelediğimiz zaman 2002 ve sonrasında şehit cenazeleri ve terör olaylarının artığı ortadadır. Bunun başarısızlığı hükümete aittir. Güvenlik güçlerimiz elinden gelen gayreti göstermesine rağmen terörle mücadelede siyasi kararlılık yoktur. Bununla ilgili siyasi kararlılık olduğu anda terörle mücadele biter diye düşünüyorum. Bu konuda 'terörün bitmesi uzun zaman alır' tezine de katılmıyorum. Terörün üzerine kararlı bir şekilde gidilirse sorun kısa zamanda çözüme kavuşur. Bir MHP iktidarında terörün nasıl biteceğini hepiniz göreceksiniz."

Özdemir, daha sonra kutlamalarda Gaziantep Valisi'ne geç haber verildiği için sahne alamayan halk ozanı Aşık Kamber'i dinledi.

(CİHAN)




Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs