En Sıcak Konular

CHP Ergenekon heykeli istedi!

29 Ekim 2008 14:33 tsi
CHP Ergenekon heykeli istedi! Ergenekon davasına başından beri sert muhalefet gösteren Anamuhalefet Partisi CHP, şimdi de Ergenenekon'dan bir ismin heykelinin dikilmesini istedi. Bakın hangi partili, hangi Ergenekoncunun heykelini istedi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Ergenekon davasını değerlendirirken, Van 100. Yıl Üniversitesi eski Rektörü Yücel Aşkın ve arkadaşlarının yargılandığı davayı örnek gösterdi.

Anadol, "Ankara'ya dönünce kanun teklifi hazırlayacağım. Devlet, Van'daki Yücel Aşkın ve arkadaşlarının yargılandığı davada intihar eden ve daha sonra beraat eden 100. Yıl Üniversitesi Genel Sekreter eski Yardımcısı Enver Arpalı'dan özür dilemeli, onun heykelini yapıp Van Adliyesi'nin önüne dikmeli. İnanıyorum ki Ergenekon davasında da başta İlhan Selçuk, Mustafa Balbay gibi birçok dürüst, namuslu, yurtsever insan da beraat edecek. Bu sefer de İstanbul'daki Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüne de Kuddusi Okkır'ın heykeli dikilecek. Enver Arpalı ve Kuddusi Okkır demokrasi şehididir, siyasallaşan yargının şehitleridir. Bu isimleri unutmayalım." dedi.

Balçova Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ''Cumhuriyet Devrimleri ve Karşı Devrim Süreçleri'' konulu panel, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapıldı.

Panelde konuşan CHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasını, Van 100. Yıl Üniversitesi eski Rektörü Yücel Aşkın ve arkadaşları hakkında açılan davaya benzetti.

Anadol, "Yücel Aşkın'ın suçu Atatürkçü olmaktı, çağdaş bir üniversite inşat etmekti. Yücel Aşkın, korkmadan çekinmeden kendini çağdaş bir eğitime adayarak rektörlük yaparken büyük güçlüklerle karşılaştı. O ve arkadaşları hakkında vicdanları sızlatacak suçlamalar isnat edildi; ama hepsi tüm suçlamalardan beraat ettiler. O davada da Ergenekon'da olduğu gibi iddianame bir türlü yazılmadı. Üniversitenin Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, dürüst, namuslu bir bürokrat ise bunlara dayanamayıp cezaevinde intihar etti. Bu olaydan 1 hafta sonra iddianame hazırlandı. Bu intihar değil cinayettir dedik; konuyu Meclis'e getirdik. Enver Arpalı ve diğer suçlama yöneltilen herkes aklandı ve beraat etti." diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ise, Cumhuriyet Gazetesi'ni susturmak, halkın gözünden düşürmek için başyazarının terör örgütü başı gibi gösterildiğini ifade ederek, "Gazetenin Ankara Temsilcisi'ni aynı şekilde terör örgütü üyesi gibi göstermek bu içinde çok değişik karmaşık boyutları olan Aziz Nesin'lik boyutları olan ciddi bir psikolojik savaştır. Bu medyayla birlikte yapılan bir şey. Önce medya mahkemesi kuruluyor orada karar veriliyor; gerçek anlamda yargı arkadan geliyor.

Ne olursa olsun hukukun üstünlüğünü zedelemememiz lazım. Biz bu davada haklıyız. Haklı olmak kadar haklı kalmak da önemli. Mücadelemizi hukuk içinde sürdüreceğiz; çünkü bizim başka bir yöntemimiz yok. Bana Ergenekon soruşturmasında yöneltilen suçlama dediler ki; 'Sen Ergenekon terör örgütü üyesinin, evet, halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik ediyorsun'. Dedim ki, ben bırakın silahlı isyanı, silahsız isyana bile teşvik etmiyorum, ben sadece bilinçlenmeye teşvik ediyorum." diye konuştu.

Panelde CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü de konuşma yaptı.

Cihan



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,784 µs