En Sıcak Konular

CHP'de çirkin şantaj iddiası

29 Ekim 2008 12:58 tsi
Parti içi muhalefetin kirli bir savaşa dönüştüğü CHP'de Baykal'a yakınlığı ile bilinen Sevigen'in, Sav'a kasetle şantaj yaptığı iddialarıyla çalkalanıyor.

CHP'de parti içi muhalefet giderek kızışıyor. Genel Sekreter Önder Sav'ı etkisizleştirmek için uzun süredir kulis yapan Baykal'a yakın isimler, istediklerini elde edemeyince muhalefeti kirli bir savaşa dönüştürdü. CHP lideri Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in de aralarında bulunduğu bir grubun, Önder Sav'a karşı şantaja kadar başvurduğu iddia edildi. Bu grubun Önder Sav'ın Fransa'da yaşayan oğlu Özgür Sav'a ait görüntülü bir kaseti ele geçirdiği ve bunu santaj olarak kullandığı öne sürüldü.

CHP'DE KRİZ BİTMİYOR

Önce Çankaya Belediyesi Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın CHP'li meclis üyelerine yönelik 'yamyam' suçlaması ardından da İzmir Beledyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu CHP'li yöneticileri 'yağmacılık' ile suçlamasının ardından 3. kriz bu kez CHP'nin genel merkezinde koptu.

Biz süredir Genel Sekreter Önder Sav'ın parti içindeki etkinliğini azaltmak için girişimlerde bulunan bir grup partili, tüzük değişikliği teklifinde bulundu.

Genel Sekreterlik kurumunun yerine Genel Başkan Yardımcılığı unvanlarının getirilmesini ve yetkinin başkan yardımcıları arasında paylaştırılmasını isteyen ve başını Mehmet Sevigen'in çektiği grup, Baykal ve Önder Sav'ı ikna edemedi.

Yerel seçimler öncesi adaylık belirlenmesi için yapılan temaslarda Önder Sav ile Mehmet Sevigen arasında artan kriz, Ankara kulislerinde patlayan bir iddia ile çalkalandı.

ÇİRKİN İDDİA

Baykal'a yakınlığı ile bilinen Sevigen'in içinde bulunduğu muhalif grup Sav'ı etkisizleştirmek için Sav'ın Fransa'daki oğlu Özgür Sav'a ait görüntülerin bulunduğu bir kaseti şantaj olarak kullandığı öne sürüldü. Fransa'da yaşayan ve kamuoyunun tanımadığı Özgür Sav'a ait görüntülerin nasıl elde edildiği ve Ankara'ya nasıl ulaştığı konusunda ise bir bilgiye ulaşılamadı. Konuyu sorduğumuz CHP'li bir yetkili, “Sizde mi duydunuz?” dedi. Baykal'a yakınlığı ile tanınan yetkili, Sav'la ilgili bu tür yıpratma kampanyalarının gündemde olduğunu söyledi.

YES Mİ, NO MU?

CHP Genel Sekreteri Önder Sav kısa bir süre önce, “Yes-no” tartışması ve Peygamberimiz'e hakaret içeren sözleri ile gündeme gelmişti. Bu nedenle uzun bir süre CHP'nin halka açık etkinliklerine katılmayan ve grup toplantılarına iştirak etmeyen Genel Sekreter Önder Sav'ın bu durumunun parti içi rakiplerini harekete geçirdiği belirtiliyor.

Yeni Şafak

 



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,347 µs