En Sıcak Konular

Pamukoğlu'ndan terörü bitirme formülü

29 Ekim 2008 12:03 tsi
Pamukoğlu'ndan terörü bitirme formülü Hak ve Eşitlikler Partisi Genel Başkanı ve emekli general Osman Pamukoğlu, terörü nasıl bitireceğini projesiyle anlattı.

Hak ve Eşitlikler Partisi Genel Başkanı ve emekli general Osman Pamukoğlu, PKK'nın devlete karşı siyasi ve askeri bir kalkışma hareketi olduğunu söyledi.

Pamukoğlu, "Dicle'nin doğusunda 25 yıldır süren bir baş belası var. Bunun adına terör diye geçiştiriyorlar. Aslında yarı askeri, yarı siyasi bir kalkışmadır bu. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı." dedi.

 
25 YILDIR SÜREN BAŞ BELASI

 
Pamukoğlu, partisinin il binasının açılışına katılmak üzere geldiği Eskişehir'de partililerle bir araya geldi. Taşbaşı Kültür Merkezi'nde bir konuşma yapan Pamukoğlu, terörle mücadelenin güçlü bir devlet ve hükümet iradesi gerektirdiğine dikkat çekti. Pamukoğlu, "Terör meselesi yıllardır bilindik beylik laflarla geçiştiriliyor. Bakın, Dicle'nin doğusunda 25 yıldır süren bir baş belası var. Bunun adına terör diye geçiştiriyorlar. Aslında yarı askeri, yarı siyasi bir kalkışmadır bu. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı. Başındaki gerçek devlet ise kimse senin gücünden ve kuvvetinden şüphe etmemeli. Bunu kanıtlamak ve ispat etmek zorundadır devlet." diye konuştu.


KAN AKARKEN PARA AKLA GELMİYOR

 
Terör denilen şeyin aslında ekonomiyi batıran en büyük darbeyi vuran sebeplerin başında geldiğini ve bunu sadece dağdaki eşkıya ile çarpışmak, Kuzey Irak'taki kamplara girmek olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Pamukoğlu, şöyle devam etti: "Oraya 25 senedir giden paranın hesabını bu ülkede yaşayan kimse tam bilemez ve hesaplayabileceği kanaatinde değilim. Bir skorskinin bir saatlik uçuşu, bir savaş uçağının bir saatlik uçuşunun maliyetini kimse hesaplayamaz. Bunun binlerce saati var. Orası batırıyor. Ama kan akarken para akla gelmiyor. Bu doğrudur. Ama para da, ekonomide batıyor. 25 yıldır global bir hesap var 400 milyar dolar. 500 milyar dolar. Bu kadar olduğuna da inanmıyorum. Bunun çok daha üstündedir. Kaybeden ise manevi değerlerdir. Telafisi yoktur."


CEHALET VE AÇLIKLA MÜCADELE...

 
Terörün bitmesi için bölgedeki cehalet ve açlığa karşı seferberlik ilan ederek mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Pamukoğlu, bu iki tümör bünyeden atılmadan ülkede madden ve manen gerçek huzurun bulunamaycağına işaret etti. Pamukoğlu, parti olarak bu sorunların aşılması için Doğu ve Güneydoğu'da çalışan memura bedava konut vereceklerini, eğitimle ilgili ilkokul ve lise dâhil okul kentleri kuracaklarını anlattı. Pamukoğlu, Güneydoğu ve terörle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne var ki, bunları destekleyenler bizim müttefiklerimiz. Onlarla diplomatik olarak konuşacağız. Aynı anda Dicle'nin doğusundaki dağları temizleyeceğiz. Şehirde onları destek sağlayan, yardım sağlayan milis denen çeteleri temizleyeceğiz. Beyin kadroları nerede ise onun bunun hatırı için değil, o adamları nerede ise gidip alıp geleceğiz. Bunun başka bir yolu yoktur. Öyle kurullarla, bunu oraya, bunu şuraya bağlayalım diyerek bunlar olmaz. Bu önce güçlü bir devlet iradesi, hükümet iradesi gerektirir. Bu millet 25 yıldır uyutularak, avutularak beylik laflarla geçiştiriliyor. Dün veya bugün yapılan hiç bir şeye bu işin sonucu değiştirmez."

Pamukoğlu, daha sonra Arifiye Mahallesi Özger Sokak'taki partisinin il binasının açılışını yaptı.

8 sütun



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs