En Sıcak Konular

ABD'de İslam'a saldırı bir "Takıntı" oldu

29 Ekim 2008 10:10 tsi
ABD'de İslam'a saldırı bir Amerika’da ‘Takıntı’dan sonra şimdi de “Üçüncü Cihad” adlı filmle İslam’a saldırılıyor. McCain'e verdiği destekle tanınan Clarian Fund filmi bir seçim malzemesi yapacak.

Amerika’da ve tüm dünyada Müslümanların tepkisini çeken ve onları terörist olarak gösteren ‘Takıntı’ (Obsession) filminin ardından Clarian Fund adlı şirket, benzer özelliklere sahip ‘Üçüncü Cihad’ adlı filmin dağıtımında ısrarlı görünüyor. Bu iki filmin de 4 Kasım’da yapılacak Amerikan seçimlerinde etkili olacağı belirtiliyor. 


Film, Council of American-İslamic Relations’ın (CAİR) Federal Seçim Konseyi’ne yaptığı, halkın oylarını, seçim kampanyasını ‘İslami Terör’ üzerin kuran Cumhuriyetçi Parti adayı McCain’e yönlendirerek vergi kanununu ihlal ettiği yönündeki şikâyeti hakkında yaptığı tahkikle aynı zamana denk geldi. 


Washington Post gazetesi 26 Ekim 2008 tarihinde yayınladığı haberinde kurumun sözcüsü Gregory Ross’un açıklamasını aktardı: “Kurum, önümüzdeki günlerde Üçüncü Cihad adlı filmi, seçim mücadelesinin tam ortasında elektronik posta üzerinden büyük bir kitleye gönderecektir.”


CNN’in haberine göre ise silahlı direnişi terör olarak niteleyen Amerikan-İslam Demokratik Konseyi başkanı Zühdi Casir, insanların ‘İslami terör’den korkmaları için gerekçeleri olduğunu ileri sürdü. 


McCain’e verdiği destekle tanınan Clarian Fund, bu iki filmin dağıtılmasının Amerikalıların güvenliklerine yönelen tehditler hakkında bilinçlendirme amacı taşıdığını ifade etti.

Takıntı filmi, dünyanın farklı yerlerinde eylemler düzenleyen bir İslami örgütün gerçekleştirdiği patlamalarda ölen ve yaralanan insanları, Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın direnişi öven konuşmalarını, Irak’taki din adamlarının benzeri açıklamalarını ve ABD karşıtı sloganlar atan Müslümanların görüntülerini içeriyor. 


Kurum, film aracılığıyla İslami fundamentalizmin Nazizmden bile daha tehlikeli olduğunu, İslam dünyasının genel olarak Batı’ya özelde ise ABD’ye karşı takıntılı bir nefret içerisinde olduğunu, İslam dünyasının medeniyetler çatışmasını körüklediğini kanıtlamaya çalışıyor.

Filmin sonunda verilen müzikle ABD’nin Nazizme karşı verdiği başarılı mücadelesinin ‘İslamcı terör’e karşı da verilmesi istenirken ABD’nin ılımlı Müslümanların yardımıyla ‘İslam Faşizmi’ni alt etmesi gerektiği vurgulanıyor. 


Kurum, filmin Amerika’da McCain ile Obama arasında şiddetli çekişmelerin yaşandığı Florida, Ohio, Colarado, Virginia ve Beyazsaray’da bir sonraki dönemde kimin oturacağını kesinleştirecek bölgelerdeki yaklaşık 28 milyon ev ve işyerine gönderileceğini açıkladı.

 

 İsrail takıntısı


Washington Post gazetesi, ‘Takıntı’ adlı filmin yapımcısının Clarian Fund adlı firmanın çalışanlarından İsrailli Rafael Shuri olduğunu belirterek, bu kişinin aynı zamanda merkezi Kudüs’te İsrail ulusal güvenliğiyle yakından ilgili bir kurum olan ‘İş Hotaro’ ya üye olduğu da belirtildi. 


CAİR adlı örgüt ise yaptığı açıklamada, maliyeti yaklaşık 50 milyon dolar tutarında olan filmin arkasında İsrailli örgütler bulunduğunu dile getirdi. 


Clarian Fund, filmin finansörlerinin kimliğini açıklamayı “Kâr gütmeyen bir şirket olarak kendilerinden beklenenin finansörün adını açıklamamak” gerekçesiyle reddetti. 


Kurumun dışardan herhangi bir bağış kabul etmeyeceğini belirterek, CAİR adlı örgütün bu kurumun arkasında İsrail olduğuna yönelik eleştirisinin doğru olmadığını iddia etti. 


CAİR’in şikayeti


‘Takıntı’adlı filmin dağıtılması, Amerika’daki birçok İslami cemaatlerin tepkisini çektiği belirtilirken bu filmin dağıtımına izin verilmesinin Müslüman azınlıklara uygulanan şiddetin bir parçası olduğu kaydedildi. 


“Bu film, Müslümanları hedef alan geniş bir kampanya çerçevesinde gerçekleşmektedir.”  şeklinde konuşan CAİR örgütü sözcüsü İbrahim Huber, Müslümanların yaşadıkları bölgelerde filmin dağıtılması nedeniyle büyük bir endişe ve kaygı içerisinde olduklarını belirterek, bunun Müslüman azınlığı hayati tehlikeyle karşı karşıya bırakacağını söyledi. CAİR, bu filmin dağıtıcısı olan Clarian Fund adlı şirketi, Obama’ya karşı McCain’i desteklemesi nedeniyle vergiler kanununa muhalefet ettiği için Amerikan seçim Konseyi’ne şikâyet ettiğini ifade etti. 

timetürk



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs