En Sıcak Konular

Molotofçulardan korkunç itiraflar

29 Ekim 2008 09:17 tsi
Molotofçulardan korkunç itiraflar İstanbul’da araç kundaklamaları dolayısıyla yakalanan zanlılardan korkunç itiraflar...

İstanbul'un değişik ilçelerinde 10 Eylül 2008 tarihinden itibaren terörist başı Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde sözde şiddete maruz kalmasını protesto etmek amacıyla araç kundakladıkları ileri sürülen 10'u kadın 72 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, DTP'li bazı yöneticilerden eylemler için 100 YTL aldıklarını söylediği öğrenildi.

 

3 zanlı eylemlerin azmettiricisi

İstanbul'da özellikle araç sahiplerinin korkulu rüyası olan araç ve iş yeri kundaklamalarına karşı 9 -26 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılan operasyonlarla ilgili basın açıklaması yapıldı. Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, gözaltına alınan 72 kişiden 19'unun yaşlarının 16 ile 18 arasında değiştiğini ve zanlıların suçüstü yakalandıklarını belirtti. 69 eylemcinin tutuklandıklarını anlatan Cerrah, gözaltında bulunan 3 kişinin eylemlerde yönlendirici ve azmettirici konumda bulunduklarını ifade etti.

“DTP’li yöneticiler verdi” iddiası

Zanlıların verdiği bilgilerden yola çıkan polis, DTP’nin bir ilçenin başkan yardımcısı ile partinin gençlik kolları üyesi 2 kişiyi yakaladı. 100 YTL karşılığı molotofkokteyli attıklarını ve parayı DTP'lilerden aldıklarını iddia eden zanlılar, bu kişilerin kendilerini yönlendirdiklerini savundu. Operasyonlar sırasında gözaltına alınan 4 kişi pişmanlık yasasından yaralanmak istediklerini belirtti. Sanıklar daha sonra verdikleri ifadede kendilerine patlayıcı hazırlamak için ders verildiğini, eylem başına da para aldıklarını söyledi. 4 zanlı ifadelerinin ardından soruşturmayı yürüten savcılık tarafından serbest bırakıldı.

ÖZEL MALZEMEYLE HAZIRLAMIŞLAR

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 89 adet molotofkokteyli ile birlikte 2 adet tabanca ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Ele geçen malzemeler arasında bulunan kar maskeleri, ameliyat eldivenleri ve molotofların daha etkili olması için hazırlanmış özel malzemeler dikkat çekti.

PKK’YA HADDİNİ BİL UYARISI

İstanbul'da araç kundaklamaları ile ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, ''Terör örgütleri hadlerini bilsinler yoksa bugüne kadar olduğu gibi güvenlik güçleri olarak hadlerini bildirmeye devam ederiz'' dedi. İstanbul halkının kendilerine güvenmeye devam etmesi gerektiğini söyleyen Cerrah şunları söyledi:

“İstanbul polisi olarak İstanbul'da görev yapmaktan şeref duyuyoruz. Bu işlere karışan, eylem yapmaya çalışanları en kısa sürede yakalanır, adalete teslim ederiz. Bölücü terör örgütleri bilmeli ki karşılarında İstanbul Polisi’nin, Türk Polisi’nin, güvenlik güçlerinin kararlı duruşu vardır. Terör örgütlerinin halka zarar vermesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.”

İŞTE PKK'NIN İSTANBUL'DAKİ MAĞARASI

 


 

 


 

 


 



BUGÜN



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs