En Sıcak Konular

Okulda gizli kamera rezaleti

28 Ekim 2008 22:49 tsi
Adana'da bir lisenin öğretmenler odasına eski okul müdürü tarafından gizli kamera ve ses kayıt cihazı yerleştirildiği iddia edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesindeki bir lisede, geçen eğitim-öğretim sezonunda müdür olarak atanan S.F.A'nın talimatıyla hırsızlık ve kavga olaylarını önleyebilmek için okul koridorlarını, bahçesini ve laboratuvarları gösteren güvenlik kameraları yerleştirildi.

Danıştay kararıyla atamaların iptal edilmesinin ardından S.F.A, okul müdürlüğünden alınarak bir başka lisedeki öğretmenlik görevine geri döndü. Okulda görevli bazı öğretmenler, öğretmenler odasında yangın sensörü olarak yerleştirilen cihazın içinde kamera olduğundan şüphelenerek, durumu diğer idarecilere bildirdiler.

İddiaya göre, yangın sensörünün içinde, kamera ve ses kayıt cihazı bulundu.

Bunun üzerine, bazı öğretmenler tarafından durum, dilekçe ile Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, iddiaların kendilerine ulaştığını, bir kurul oluşturulduğunu ve müfettişler tarafından iddiaların incelendiğini belirterek, ''Eğer bir suç unsurun rastlanırsa hem idari hem de adli soruşturma için gerekli girişimleri yapacağız'' dedi.

Üyelerinin de bulunduğu okulda sendika olarak iddia ile ilgili çalışma yürüttüklerini isöyleyen Eğitim-Sen Şube Başkanı Güven Boğa, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu anda bir okulda öğretmenlik yapan kişinin, müdürlük görevi sırasında öğretmenler odasında konuşulanları dinleyip, eğitimcileri kendi tarafından olan ve olmayanlar olarak ayırmaya çalıştığı öğrenildi. Bu konunun takipçisi olacağız.''

 



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs