En Sıcak Konular

Rusya Gürcistan ile savaşa 4 yıl önce hazırlanmış!

28 Ekim 2008 21:10 tsi
Rusya Gürcistan ile savaşa 4 yıl önce hazırlanmış! Rusya'nın Gürcistan ile savaşmak için 4 yıl önceden hazırlıklara başladığı ortaya çıktı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in eski danışmanı Andrey İllarionov, Rusya'nın Gürcistan ile savaşa 4 yıl önceden hazırlanmaya başladığını öne sürdü.

Putin'in devlet başkanlığı döneminde danışmanlık görevini yürüten İllarionov, Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamalarda, Rusya ve Gürcistan arasında Ağustos ayında yaşanan krizin SSCB'nin dağılmasından sonra bölgede yaşanan en büyük olay olduğunu belirtti.

Mihail Saakaşvili'nin 2004 yılında devlet başkanı olmasından sonra Rusya'nın Saakaşvili'yi koltuğundan indirmek için planlar yaptığını öne süren İllarionov, Saakaşvili'nin 7 Ağustos tarihinde Güney Osetya'ya saldırarak Rusya'nın bu planını bozduğunu kaydetti.

Rusya'nın Saakaşvili'yi devirerek, Gürcistan'daki kontrolü yeni bir devrim ya da darbe ile ele almak istediğini ifade eden İllarionov, Rusya'nın bu kararı Saakaşvili'nin 2004 yılında Acarya'yı Gürcistan'ın kontrolüne almasından sonra alındığının altını çizdi.

Moskova'nın Ağustos ayındı batılı gizli haber alma teşkilatını atlatarak, Güney Osetya'ya 20 bin asker ve 200 tank kaydırdığını belirten İllarionov, aynı dönemde Gürcistan'ın bölgede 4 bin askere ve 42 adet tanka sahip olduğunu bildirdi.

Saakaşvili'nin 7 Ağustos'ta Güney Osetya'ya saldırarak, ordusundan, karizmasından ve Güney Osetya ve Abhazya'dan olduğunun altını çizen İllarionov, Saakaşvili'nin bu şekilde hayatta ve iktidarda kalmayı başardığını sözlerine ekledi.

Rusya.ru



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,018 µs