sormadığı soru! | " /> sormadığı soru! | "/>

En Sıcak Konular

Savcı Öz'ün sormadığı soru!

28 Ekim 2008 20:16 tsi
Savcı Öz'ün sormadığı soru! O Ergenekon'la ilgili her şeyi soruyor. Hatta bazen soruları ve iddiaları yüzünden sorgulanıyor. Ama bakın hangi soruyu sormamış?

Nokta Dergisi'nde Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen Darbe Günlükleri'ni yayınlayan Alper Görmüş yaşadıklarını anlattı. "Haber kaynağımı Zekeriya Öz bile sormadı ama gazeteciler sordu" dedi.

 

BU HABER YAZILAMAZ İNANCINI YIKTIM

Balçiçek Pamir'in "Söz Sende" adlı programında konuşan Görmüş'ün herkesten fazla gazeteci meslektaşlarına kırgın olduğu her halinden belli oluyordu. Görmüş "Darbe Günlükleri"ni yayınlayarak medyada varolan "bu haber yazılamaz" inancını yıktığını söyledi.

TARAF ÜSLUBUNDA SAKİN OLMALI

Görmüş'e göre şu anda Taraf gazetesine yapılan da Nokta dergisine yapılanla aynı: Taraf herkesin konforunu bozduğu için, medyanın ezberini bozduğu için saldırıya uğruyor. Görmüş, Balçiçek Pamir'in "Peki Taraf'ın hiç mi yanlışı yok?" sorusuna ise "Üslubunda daha sakin olmalı. Üsluba bu kadar yüklenince sanki içerik eksikmiş gibi geliyor. Ben Darbe Günlükleri haberini 2001'de iki darbe atlatmışız diye vermiştim. Oysa çok daha köpürtülebilirdi manşet" dedi.

DARBE GÜNLÜKLERİ İLE ERGENEKON ARASINDAKİ BAĞLANTI

Darbe Günlükleri ile Ergenekon davası arasında bir bağlantı olacağına ilişkin birtakım emareler var. Mesela Ergenekon nedeniyle aranan Levent Ersöz o dönemde Şener Eruygur'un yardımcısı ve günlüklerde adı geçiyor. Örnek, "Levent Ersöz geldi. Hükümetin halk neznindeki görünümünü sarsmak için çok iyi bir plan hazırlamışlar. Bana brif verdi. Bu ekip çok iyi çalışıyor" diye yazmış...

"DARBE GÜNLÜKLERİ"Nİ NASIL YAKTI?

Görmüş "Darbe Günlükleri"nin nasıl yakıldığına da açıklık getirdi. Avukatlarının 3000 sayfalık günlüğü basılı halde mahkemeye getirmesini söyleyince Görmüş kimseye göstermeden kendi imkanlarıyla onları basmış. Zımbalamış, dosyalamış... Ancak mahkeme heyeti biz bunları elektronik ortamda istiyoruz deyince 17 klasörlük belge elinde kalmış. "Onları kimse görmeden yok etmem gerekiyordu. Bir arkadaşımının fırınında yaktım. Yanması tam 3 saat sürdü" dedi.

SAVCI ÖZ HABER KAYNAĞIMI SORMADI
Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün kendisini çağırdığını söyleyen Görmüş, "tanık olarak ifademe başvurdu. Evimdeki darbe günlükleri CD'sini istedi ve vermeme hakkım olduğunu da söyledi. Ama ben verdim" dedi. Bu sırada Pamir "haber kaynağını sordu mu?" diye merak etti. Görmüş "Hayır, haber kaynağımı sormadı. Zaten haber kaynağımı merak eden sadece gazeteciler oldu" dedi ve kaynağına ilişkin şunları açıkladı: "Ben bu kaynaklara ulaşabilen bir gazeteci değilim. Bu belgelerin bana gelmesinin nedeni beni inanılır bulmalarından öte başka yerde yayımlatamayacaklarını bilmeleri. Nitekim. Bazı gazeteci arkadaşlarıma sordum 'siz basar mıydınız' diye 'hayır' dediler." 

internethaber



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs