En Sıcak Konular

CHP'li Sevigen suçluyu buldu!

28 Ekim 2008 19:27 tsi
CHP'li Sevigen suçluyu buldu!
İşkence suçlarına karşı çıkarak bu konuda kanun teklifi hazırlayan CHP'li Sevigen, yıllardır Türkiye'nin gündeminde düşmeyen işkence olaylarının sorumlusunu da buldu. Sevigen Bir ilk olan işkence özürünü de bakın nasıl yorumladı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen işkence suçlarına karşı çıkarak işkence suçlarına ilişkin cezaların para cezasına çevrilmemesine ilişkin kanun teklifi hazırladı. Basın toplantısı düzenleyen Sevigen, yıllardın Türkiye'nin gündeminde düşmeyen işkence suçları için tüm suçu AK Parti'ye attı. Dünyadan büyük alkış alan ve Türkiye'de bir ilk olan Bakan Şahin'in özürü için kamuoyu baskısı dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, işkence suçlarına ilişkin cezaların para cezasına çevrilmemesine ilişkin hazırladığı kanun teklifini Meclis'e sundu.

Mehmet Sevigen, Metris Cezaevi'nde işkence sonucu öldürülen Engin Çeber'in gözaltına alınan arkadaşları Aysu Bakkal, Cihan Gül ve Özgür Karakaya ile birlikte TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

Son dönemlerde artan işkence olaylarının bir siyasi projenin devamı olduğunu savunan Sevigen, işkence olaylarının AK Parti kadrolaşmasından kaynaklandığını öne sürdü. Kamuoyu baskısı olmasa Adalet Bakanı'nın özür dilemeyeceğini, Çeper olayının da diğer faili meçhuller gibi unutulacağını savunan Sevigen İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e yönelik istifa çağrısını sürdürdü. Sevigen, "İçişleri ve Adalet bakanlarının, millete saygısı varsa, o koltukta oturmamaları gerekir. Yüreğin varsa çıkarsın, göğsünü gere gere istifa edersin, oturursun kenara. Her şey siyaset değildir, biraz acıma duygusu varsa, 'kusura bakmayın, altımdakiler yanlış yaptı, ben de çekiliyorum kenara, kalemimi kırıyorum' desin, bunu bekliyoruz." dedi.

Basın toplantısına katılan Aysu Bakkal, Cihan Gül ve Özgür Karakaya, gözaltındayken başlarından geçenleri anlattılar.

Mehmet Sevigen'in hatırladığı kanun teklifine göre, TCK'nın, "Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren kamu görevlisi hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" şeklindeki 94. maddesine, "Bu madde ile bu maddede yazılı suçlardan dolayı verilen cezalar, para cezasına ve tedbirlerden birine çevrilemez ve ertelenemez" hükmü eklenecek. Teklife göre, TCK'nın 94. maddesi ile "Zor kullanma yetkisine sahip kamu görevlisinin, görevini yaptığı sırada, kişilere karşı görevinin gerektirdiği ölçünün dışında kuvvet kullanması halinde, kasten yaralama suçuna ilişkin hükümlerin uygulanacağını" içeren 256. maddesi nedeniyle açılan davalarda, zaman aşımı uygulanmayacak.

cihan



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,635 µs