En Sıcak Konular

'Nefsime ve şeytana kırgınım...'

28 Ekim 2008 17:41 tsi
'Nefsime ve şeytana kırgınım...' Tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevinden çıkan Yazar Hüseyin Üzmez konuştu. Üzmez, cezaevinde ''Hacdaki gibi'' yaşadığını söyledi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılandığı davada tahliye edilmesi kararlaştırılan Yazar Hüseyin Üzmez, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevinden çıktı.

Elinde çantalarla cezaevinden çıkan Üzmez, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Üzmez, cezaevinde ''Hacdaki gibi'' yaşadığını ifade ederek, ''Çok rahat bir yer, herkes görevini yapıyor. Sizinkiler diyorlardı ki; 'tek kişilik hücreye konmuş', öyle bir şey yok. Bütün arkadaşlar beni seviyor, ben de onları seviyorum'' dedi.

Üzmez, çalıştığı gazeteden özür dileyecek bir konumda olmadığını belirterek, ''Gazetem bir tanedir. Sizin hepinizle başa çıkıyor, daha ne istiyorsunuz! Kırgın olduğum kimse yok. Ben Allah'a inanan bir insanım. İnsanı sevmeyen, Allah'ı sevemez. Benim düşmanım yok, benim düşmanım Amerikancılar, bunu bana yapmış olan dinsizler, din düşmanları ve kapitalistlerdir.''

14 yaşındaki mağdure B.Ç'nin annesi olan Livaze Ç'nin babası Arif'in, 20 yıl yanında çalıştığını ve namazında niyazında, dünyanın en dürüst adamı olduğunu belirten Üzmez, o zamandan beri bu aileyle tanışıklığı bulunduğunu ve kendilerine yardım edip, zekat verdiğini savundu.

Üzmez, hakkındaki iddiaların doğru olması durumunda tahliye edilmeyeceğini ifade ederek, ''Cezaevi, benim için tam bir medrese oldu. Ben, sadece Rabbime hesap veririm kimseye hesap vermem'' görüşünü dile getirdi.

Hüseyin Üzmez, şöyle konuştu:

''Demek ki takdiri ilahi buymuş. Aileden şikayetçi olmayacağım, onlara karşı herhangi bir kırgınlığım yok. Aileyle aynı şekil ve samimiyette görüşmeye devam edeceğim. Benim düşmanım şeytan, benim düşmanım nefsim. En çok kendi nefsime ve şeytana kırgınım. Kime kırgın olayım?''

 

 


 

Dava sonunda beraat edeceğini ileri süren Üzmez, adalete güvendiğini söyledi.

''Cumhuriyet Bayramında hep 'Dağ başını duman almış' söylenirdi. Ben de yarın bağıra bağıra iftiharla Milli Marşımızı söyleyeceğim'' diyen Üzmez, daha sonra eşi Ayşe Üzmez'in kullandığı otomobile binerek cezaevinden ayrıldı.

AA

 



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs