En Sıcak Konular

DTP Erdoğan'dan özür bekliyor

28 Ekim 2008 17:04 tsi
DTP, ihbarcılıkla suçladığı Erdoğan'dan özür bekliyor... Demirtaş açtı ağzını yumdu gözünü. Bakın Erdoğan'ı hangi sözlerle vurdu?

DTP, Erdoğan’ın, "Terör örgütü ve yandaşı olan siyasi parti maalesef hizmet değil kimlik siyaseti yapıyor. Terörle oy alacaklarını sanıyorlar" sözlerini sert bir dille eleştirdi.

DEMİRTAŞ TEPKİLİ

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "Terör örgütü yandaşı" sözleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

KÜRT HALKI ÖZÜR BEKLİYOR

Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’la birlikte dün DTP Genel merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, yürütmenin başı olan Erdoğan’ın hakkında kapatma davası devam eden DTP ile ilgili bu kadar net bir suçlamada bulunmasının "ihbarcılık" olduğunu öne sürdü.

Diyarbakır ve Tunceli gezilerinin Başbakan’ın "kimyasını bozduğunu" savunan Demirtaş, "Bu yargıyı etkileme çabasıdır. Başbakan’a yakıştıramadık. Görünen o ki büyük telaş içinde, ruh hali de bölge gezisinden sonra çok iyi değil. Dinlenmesini tavsiye ederiz. Partimize yönelik haksız saldırılardan dolayı partimizden ve halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

BAYKAL DA AYNI KARŞILANIR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan da "tuzu kuru" diye söz eden Demirtaş, "Ankara’da oturduğu yerde atıp tutmayı bırakarak, her tatilini geçirdiği Akdeniz sahillerinden değil Diyarbakır’a gelip durumu yerinde görmesini tavsiye ederiz. Hiç şüphesi olmasın ki Baykal Diyarbakır’a gelirse Başbakan gibi karşılanacaktır" dedi.

ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPILDI

Demirtaş, Erdoğan ve Baykal’ın gösterilerde çocuk ve kadınların kullanıldığı yönündeki eleştirilerine de "Çocukları ön safhalara sürdüğümüz yalanlarını atanlar sokaklarda çocuklara uygulanan feci işkenceleri görmezden gelmişlerdir. Başbakan gerçekten çocuklara değer veriyorsa Van’da, Doğubeyazıt, İdil’de işkence gören, tutuklanan çocuklardan özür dilemeli. Baykal da akan kanı, işkenceleri yeterli görmediğini haykırarak polis şiddetinin dozunun artmasını sağlamıştır" yanıtını verdi.

KİTLEMİZ POLİSE SALDIRMADI

Demirtaş, DTP’nin düzenlenen yürüyüş ve mitinglerle demokratik tepki hakkını kullandığını savunarak "Yapılan yürüyüş ve mitinglerin hiçbirinde kitlemizin doğrudan doğruya güvenlik güçlerine karşı bir saldırısı olmamıştır. Yürüyüşlere yönelik polisin çok sert müdahalesi ile birlikte çatışmalar başlamış ve mahallelere yayılmıştır" iddiasında bulundu.

DİYARBAKIR'DA OTURMA EYLEMİ

Demirtaş, Diyarbakır'da 1-2 Kasım'da düzenlenecek oturma eylemi hakkında da "Bu barışçıl, demokratik sivil itaatsizlik eylemidir. Bütün Türkiye halkına, bütün Kürt halkının iradesine saygısızlık olduğunu bütün dünyaya bir kez daha haykırmak için oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar yapılmış en büyük oturma eylemi ile bu savaşa 'artık yeter' demeye hazırlanıyoruz" açıklamasında bulundu.

internethaber



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs