'Küresel efendiler'in üçüncü adamı | " /> 'Küresel efendiler'in üçüncü adamı | "/>

En Sıcak Konular

'Küresel efendiler'in üçüncü adamı

28 Ekim 2008 15:21 tsi
'Küresel efendiler'in üçüncü adamı Sarah Palin’in Cumhuriyetçi Parti’nin itibarını sarsan, ‘gardrop skandalı’nın ardında çok daha farklı bir ‘Amerikan korkusu’ var. Başta puan getirip şimdi götüren Palin etkisi, Başkan olması (!) durumunda, ‘dünyay

Evet, Barack Obama ABD’nin yeni Başkan’ı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ama, her şey de bitmiş değil! Cumhuriyetçi aday McCain’in başkan yardımcısı olarak Palin’i göstermesinin ardından, istisnasız herkesin aklına-ama önce iyibilgi’nin-McCain’in Başkanlıktan çekilmesi (!) halinde yeni Başkan’ın Palin olacağı gelmişti.

Bu oldukça tartışıldı, çünkü McCain yaşlı ve hastaydı. Yine de Palin seçim kampanyasına olumlu bir katkı yaptı ve puanlarını, yükseltti. Kısa bir süre için. Sonra Palin’le ilgili, aslında politik olmayan eleştiriler başladı.

En son aşamada, tam da “kriz zamanı”, elbiselerine, makyajına ve saçına harcadığı yüz binlerce dolar ortaya döküldü. Ve şans tersine döndü.

Amerikalı Palin’den neden vazgeçti?

Bu tür mini skandallar ABD iç siyasetinin bilinmedik hamleleri değil aslında. Fakat bunun etkisi büyük oldu. Normalde pekala görmezden gelinebilecek, “starlarının lüks hayatı” ile yatıp-kalkan bir ülkede bu skandal parladı.

Peki gerçek neden bu mu? Görülüyor ki, Palin’den bu şiddetli “soğuma”nın bir başka izahı olmalı. O izah, itiraf etmek gerekir ki, Palin ismi ilan edildiğinde yaşanan ilk tartışmaydı.

Palin; Obama, McCain ve Biden içinde ABD’yi yönetecek niteliklere en az sahip olan liderdi. Palin’in “böylesi bir dünyayı”, “böylesi bir ülkeyi” ve “böylesi bir global ekonomiyi” yönetemeyeceği zaman geçtikçe daha çok hissedildi.

Beyaz Saray’da oturacak Sarah Palin bu dünya için azdı. Ama daha önemlisi tehlikeliydi. Partiler bir tarafa, “sokakta yürüyen Amerikalı” şimdi ve asıl bundan korktuğu anlaşılıyor.

Unutulan gölge!..

Fakat bir nokta atlandı… Eğer McCain seçimi kazansaydı, eğer bir nedenle Başkanlık koltuğu boşalsaydı, Palin otomatikman ve anayasal olarak Başkan olduğunda-buraya dikkat-“birisinin” de onun yardımcısı olması gerekecekti!

Ve aslında durum şimdi de aynen vaki. Yani-ihtimal az veya çok-hala olabilir! Peki bu üçüncü adam kim? Bu sorunun yanıtı Kasım ayı başında ortaya çıkacak. Yani seçimlerden sonra.

Kongre’nin seçilecek başkanı (?) ABD’nin Başkan Yardımcısı olabilir. Ve Palin’in “sembolik” başkanlığında ABD’yi “küresel efendiler” direktifleri yönünde yönetebilir!

Zaten McCain’in Cumhuriyetçi Başkan adayı olmasını, Palin’in yardımcı olarak seçilmesini başka denklemler oldukça zor açıklar!

iyibilgi.com



Bu haber 1,386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs