En Sıcak Konular

Özkök'ten Çölaşan'a cevap!

28 Ekim 2008 12:13 tsi
Özkök'ten Çölaşan'a cevap! Hürriyet'ten kovulduktan sonra 'Bana sansür uygulanıyordu' diyen Çölaşan'a cevap veren Özkök, Çölaşan'ın geçmişte yalan ve iftiraları yazdığını anlattı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet’te yaşanan bir sansür olayını köşesine taşıdı. Yalçın Bayer'in saçma sapan bir iddiayı köşesine taşımayı engellediklerini aktaran Özkök, Emin Çölaşan'ın 21 yıl çalıştığı Hürriyet'te  yalan ve iftiralar dolu yazılar yazdığını ve bunlara müdahele edildiğini açıkladı.

Son günlerde Emin Çölaşan’a açılan davayla sık sık Hürriyet’te sansür yapıldığı iddiaları dile getiriliyordu. Bu söylentileri bertaraf etmek isteyen Özkök bugün öyle bir manevra yaptı ki, ‘yaşasın sansür’ dedirtecek cinstendi.

Özkök'ün saçma sapan iddia dediği sansür olayı şöyle: Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'e, “Bir dinci gazetede yayınlanan fotoğrafta, sanıklardan birinin kasıtlı biçimde Atatürk’e benzetildiğini" iddia eden bir okur mektubu gelir. Yalçın Bayer mektubu köşesine taşımak ister ancak Hürriyet'in Yazı İşleri Müdürü Doğaner Gönen ve Ertuğrul Özkök buna karşı çıkar. Sonuç Yalçın Bayer okur mektubunu yayınlamaktan vazgeçer.

Konuyu bugün köşesine taşıyan Ertuğrul Özök, Hürriyet'te yazarlara uygulandığı söylenen sansür iddialarına gönderme yaparak, ‘biz böyle şeylere sansür yaparız' diyerek, sansürlenen konunun ne kadar saçma olduğunu vurguladı.

'TANRI YAZAR'IN, YALAN VE İFTİRALARINA MÜDAHALE

'Saçma sapan' dediği bu iddiayı engellemenin sansür olduğunu söyleyen Özkök'ün asıl hedefi ise bir süre önce gazeteden kovulan Emin Çölaşan oldu.


Emin Çölaşan'ın ağır ithamları karşısında bu zamana sessiz kalan Özkök, Emin Çölaşan'ın 21 yıl yazı yazdığı Hürriyet'te yalan ve iftira dolu yazılar yazdığını ve kendisinin bunlara müdahale edildiğini anlattı: "Çölaşan için isim vermeden; “Ama kendini "Tanrı yazar" kabul eden bazıları geçmişte, yalanlarına, iftiralarına müdahaleleri "sansür" diye yutturmaya çalışmaktan vazgeçmiyor.”

(Haber 7)




Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,370 µs