En Sıcak Konular

Ahmet Kurey'den Livni'ye övgü

28 Ekim 2008 11:43 tsi
Ahmet Kurey'den Livni'ye övgü İsrail-Filistin nihai görüşme heyetlerinin Filistinli başkanı Kurey, İsrailli ortağı Tzipi Livni'yi, takdirle karşıladıklarını söyledi

İsrail-Filistin nihai görüşme heyetlerinin Filistinli başkanı Ahmed Kurey, İsrailli ortağı Tzipi Livni'yi, koalisyon görüşmelerinde dini parti Şas'ın Kudüs'le ilgili taleplerine boyun eğmediği için takdirle karşıladıklarını söyledi.

Kurey, Tel Aviv'de düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, koalisyon gündeminde Kudüs'ün bulunmaması yolundaki talepleri karşısında Livni'nin duruşundan memnuniyetini dile getirdi ve Kudüs'le ilgili görüşmelerden vazgeçmektense koalisyonla ilgili temaslarını durduran Livni'nin kararını saygıyla karşıladıklarını ifade etti.

Ahmed Kurey, İsrail ve Filistinliler arasında bir barış anlaşmasına varılmasını amaçlayan görüşmelerde, Kudüs'ün anahtar konumunda olduğunu belirtti.

Seçime kadar devam edecek koalisyon hükümetinin de ortağı olan Şas partisi, Livni'nin hükümet arayışları sırasında, çok çocuklu ailelere mali yardımların yanı sıra Kudüs'le ilgili kesin tutum takınmış ve "Kudüs, satılık bir ticari mal değildir" diyerek, Kudüs'ün görüşmelerde yer almamasını istemişti. Şas, barış görüşmeleri sırasında da Kudüs'ün masada yer almasını şiddetle eleştiriyordu.

Kurey, konferansta Annapolis sürecine değinirken, İsrail ve Filistin arasında bu yıl sonu itibariyle bir barış anlaşmasına varılmasının imkansız göründüğüne işaret etti, "Her iki tarafta da siyaseten zor bir durum var. İsrail seçim arefesinde, Filistinlilerin, Mısır'ın yardımlarıyla yakında çözülebileceğini umduğumuz iç sorunları var. Bu yıl bir anlaşmaya varabileceğimizi sanmıyorum" dedi.

timetürk



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs