En Sıcak Konular

Ergenekon sanığı salondan atıldı !

28 Ekim 2008 11:15 tsi
Ergenekon sanığı salondan atıldı ! Ergenekon duruşmasında Mahkeme başkanı, sanıklardan Mehmet Zekeriya Öztürk'ü agresif davranışlarından dolayı salondan çıkardı.

Ergenekon Davası'nın ilk duruşmasının 4 oturumuna iddianemenin okunması , savcılar ve tutuklu sanıkların tartışmaları arasında devam ediyor. İddianamenin okunmasına bağırarak müdahale eden tutuklu sanıkları, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ve Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Saygısızlık etmeyin, adab-ı muhaşerete uyun" şeklinde uyardı.  
 
Ergenekon Davası'nın ilk duruşmasının 4. Oturumu Silivri Cezaevi'nde devam ediyor. Duruşma saat 09.00 itibariyle başlandı. Duruşmaya başka bir suçtan tutuklu bulunan sanıklardan Sedat Peker getirilmezken, Semih Tufan Gülaltay ise oturumun başlamasından kısa bir süre sonra salona getirildi. Oturuma, tutuksuz sanıklardan 10 kişi ile avukatlardan 9 kişinin katılımı ile başlandı. İddianamenin okunması sırasında tutuksuz sanıklardan ve avukatlardan katılmlar görüldü. İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'da duruşmaya sonradan katıldı. Duruşma sanıklar ve savcılar arasında yaşanan tartışmalarla devam ediyor. İddianamenin okunması sırasında sanık Abdulmuttalif Tuncel, "Yalan en kısa zamanda istaplayacaksınız" diye bağırdı. Bunun üzerine mahkeme başkanı iddianamenin okunduğu sırada özür kabul edilmez, burdan öyle bağırmak yok. Adabı muhaşerete uyacaksınız. Mahkemenin adabını bozmaya hakkınız yok. Bir daha böyle davranırsanız dışarı çıkarırım." diye uyarıda bulundu. Bunun üzerine tutuklu sanık Doğu Perinçek, "Yasalara uyulmuyor" diye bağırdı. İddianemenin okunması sırasında daha sonra da sanık Bekir Öztürk, savcıların herhangi bir vurgu yapmadan düz şekilde okumasını istedi.

Bunun üzerine Savcı Mehmet Ali Pekgüzel,"Sizin savunmalarınızı hiçbirşey demeden dinledik. Siz de saygılı olun. Sayın hakim, sanıklar sanıklığını bilsin saygısızlık etmesin." Şeklinde cevap verdi. Sanık Bekir Öztürk'de "Siz de savcılığınızı bilin" diye cevap verdi.

Duruşma salonuna tutuksuz sanık İsmail Yıldız'ın eşi Filiz Yıldız 7 aylık oğlu Arda ve 13 yaşındaki küçük kızı Ayşe ile katıldı. Filiz Yıldız'ın eşi tutuklandığında 1 aylık hamile olduğu, Arda Bebek'in de babası tutuklandıktan 8 ay sonra doğduğu öğrenildi.

DAVANIN 4. DURUŞMASI BAŞLADI

''Ergenekon'' davasının 4. duruşmasına saat 09.00'da başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasına, aralarında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yer aldığı 46 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Sanıkların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, başka suçtan tutuklu olan Semih Tufan Gülaltay ve Sedat Peker ile bazı tutuksuz sanıklar duruşmaya gelmedi.

Duruşma, gelen sanıklar ile avukatların kimler olduğunun kayıt altına alınması işlemiyle, saat 09.00'da başladı.

Bu işlemin ardından iddianamenin okunmasına devam edilecek.

Dünkü oturumda, 31. sayfadan başlanan ve sanıkların kimlik bilgileri gibi bilgilerin yer aldığı ilk bölümü okunmayan 2 bin 455 sayfalık iddianamenin 73. sayfasına kadar okunmuştu.

BUGÜNKÜ OTURUMU ÖNCESİ SESSİZLİK HAKİM

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsü'nde devam eden Ergenekon davasının bugünkü oturumunda iddianamenin okunmasına devam edilecek. Tutuksuz sanık İlhan Selçuk'un duruşmaya gelmeyeceği öğrenildi. Cezaevi önünün, önceki duruşmalara nazaran daha sessiz olduğu gözlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü oturumu öncesi Silivri Cezaevi önünde sessizlik hakim. Erken saatlerde hazırlıklarını tamamlayan basın mensupları davanın başlamısını beklemeye başladı. Basın mensuplarının sayılarında da azalma olduğu gözlendi. Gösterici olmadığı için daha önceki duruşmalarda önlem alan jandarma ekipleri cezaevi önünde önlem almadı. Bu arada, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndan getirilen bomba dedektör köpeği "Vasat" ile araçların altı ve bagajları kontrol edildi.

Bugünkü oturumda iddianamenin okunmasına devam edilecek. Ayrıca, tutuksuz sanık İlhan Selçuk'un duruşmaya gelmeyeceği öğrenildi. Cumhuriyet bayramı nedeniyle duruşmanın saat 13.00'da bitmesi bekleniyor.

Ergenekon sanığı salondan atıldı !

Öte yandan ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasına katılan tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin rahatsızlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın iddianameyi okurken, tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin'in avukatı Taner Uzun, müvekkilinin rahatsızlandığını belirterek, sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, bina önünde doktor ve ambulansın bulunduğu hatırlatarak, sanıkların istenildiği zaman sağlık kontrolünden geçirilebileceğini bildirdi.

Salonda görevli askerlerden biri de nezarete giden koridorda bulunan Ertekin'e doktor kontrolünden geçirilmesini önerdiklerini ancak sanığın bunu istemediğini söyledi.

Daha sonra duruşma salonundan çıkan Ertekin'in avukatı Uzun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün akşam yüksek tansiyon ve göğüs sıkışması şikayetiyle Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan müvekkilinin kalp grafisinin çekildiğini ancak buradaki doktorların Ertekin'in kalbinde bir sorun görmediğini bildirdi.

Müvekkilinin bugün duruşma salonunda kafasını öndeki sandalyeye yasladığını gördüğünü ifade eden Uzun, duruşmayı izlerken bir sanığın kendisine seslenerek, Ertekin'in rahatsız olduğunu ilettiğini kaydetti.

TUTUKSUZ YARGILANMA TALEBİ

Taner Uzun, durumu mahkeme başkanına iletmesinin ardından müvekkiline, sağlık ekiplerince müdahale edildiğini anlatarak, ''8 aydır tutuklu. Önceden de tansiyon ve kalp şikayetleri vardı. Biz özel tedavi alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu davada, özel tedavi alması gerekirken yaşamını yitirenler oldu. Tutuksuz yargılanmasını, tedavi altına alınmasını istiyoruz'' dedi.

Ertekin'in ismini açıklamak istemeyen kardeşi, ağabeyinin yargılanmadan önce de şeker ve kalp rahatsızlığı olduğunu, cezaevine girdikten sonra 17 kilo verdiğini ve 20 gündür ilaçlarını kullanamadığını ileri sürdü.

AA



 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs