En Sıcak Konular

Erdoğan ‘krizi’ dünya liderleriyle konuşacak

28 Ekim 2008 09:03 tsi
Erdoğan 12 Kasım’da ABD’ye giderek Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’ne seçilmesi nedeniyle kokteyl verecek. Devlet ve Hükümet başkanlarının katılacağı G-20’de de krizi değerlendirecek.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Kasım ayında ABD’ye giderek dünya liderleriyle tüm dünyayı etkisine alan global ekonomik krizi ve sonuçlarını tartışacak. Erdoğan Dünya Finans Zirvesi’nde de Türkiye’nin tecrübelerini aktaracak.

BM’DE TEŞEKKÜR RESEPSİYONU

12 KasIm’da ABD’nin New York kentinde olması beklenen Erdoğan’ın Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği’ne seçilmesi dolayısıyla bir resepsiyon vermesi planlanıyor. New York temaslarının ardından ABD’nin başkenti Washington’a geçecek Erdoğan, 15 kasım’da Türkiye’nin teklifiyle yapılacak olan ve krüsel krizin ele alınacağı G-20 ülkelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Dünya Finans Zirvesi’nde dünya liderleriyle bir araya gelecek. Erdoğan’a, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın eşlik edeceği kaydedildi. Erdoğan, Türkiye’nin, ‘krize karşı örnek ülke’ olarak değerlendirileceği toplantılarda, 2000’li yıllarda Türkiye’de yaşanan krizi aşmak için alınan önlemler ile Türk ekonomisinde yapılan yapısal reformları dünya liderlerine aktaracak. Erdoğan’ın, Türkiye’de başarılı sonuç veren Merkez Bankası’nın döviz likiditesini artırmaya yönelik uygulamasını önermesi de bekleniyor. Türkiye, krizin başladığı günlerde G-20’nin krize müdahil olmasını önermişti. Başka kabul görmeyen öneri krizin derinleşmesi ve ABD’nin de destek vermesi üzerine hayata geçirilmiş olacak.

YENİ ABD BAŞKANI İLE TANIŞMA

ABD’DE Türk toplumu temsilcileri ile de bir araya gelmesi beklenen Erdoğan’ın, ABD’deki Başkanlık seçiminin hemen ardından yapılacak ziyarette Erdoğan’ın, yeni başkan ile tanışması da bekleniyor.

Spor okulları’ DPT’de

ÜNLÜ futbolcu Hakan Şükür, dün akşam Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) giderek ‘spor okulları’yla ilgili projesini sundu. Geçen Cumartesi günü Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun oğlunun düğününde Şükür’ün Başbakan Erdoğan’a bu projeden sözettiği, Erdoğan’ın da Şükür’ü DPT’ye yönlendirdiği belirtildi.

Eğitimsiz her kız yürek acıtır

BaŞbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenen ‘Kadının Toplumdaki Rolünün Yeniden Şekillendirilmesi’ konulu konferansta aile içi şiddetin önlenmesinde devletletlerin alacağı tedbirklerin önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın eşi Esma Esad’ın da katıldığı konferansta ‘Aile kavramı ile şiddet kavramının yan yana gelmesinin mümkün’ olmadığını kaydetti. Aile içi şiddetin önlenmesinde devletlerin alacağı tedbirlerin önemini vurgulayan Erdoğan, ‘Meselenin kültürel boyutu çok daha önemlidir. Şiddet olgusu bağnazlık, cehalet ve kültürsüzlüğün, insana değer vermeyen bir anlayışın, psikolojik bir bozukluğun ürünüdür’ diye konuştu. Türkiye’de bu konuda yapılan çalışmaylar hakkında bilgi veren Erdoğan ‘Elbette henüz almamız gereken çok mesafe var. Haksızlığa maruz bırakılan, eğitimi, istihdamı, üretim süreçlerine katılımı engellenen her kız çocuğu, her kadın yüreğimizi acıtıyor’ diye konuştu. Esma Esad da Türkiye’de ve Suriye’de bazı çevrelerin kadının geri kalmışlığını İslam dini ile ilişkilendirdiklerini hatırlatarak, ‘İslam kapıları hiçbir zaman kadının yüzüne, rolüne ve insani arzularına kapatmamıştır’ dedi.

 star



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs