En Sıcak Konular

İSKİ'den sevindirici haber

27 Ekim 2008 22:19 tsi
İstanbul'da hafta sonu etkili olan sağanak yağış, barajlara 29 milyon metreküp su gelmesini sağladı.

24 Ekim Cuma günü İstanbul'a su sağlayan barajlarda 199 milyon metreküp olan su miktarı, hafta sonundaki yağış nedeniyle bu sabah itibariyle 228 milyon metreküpe çıktı.

Böylece barajlardaki su miktarı 29 milyon metreküp artarken, doluluk oranı yüzde 26,24'e yükseldi.

METREKAREYE ORTALAMA 70 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da metrekareye ortalama 70 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, 25 Ekim Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan sağanak yağışın, dün miktar ve şiddetini artırarak saat 22.00'ye kadar etkili olduğu hatırlatıldı.

Kuvvetli ve durmaksızın yağan yağmurla birlikte dere taşkınları, göllenmeler ve su baskınlarının yaşandığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Uzun yıllar ekim ayı ortalaması 70 kilogram iken, İstanbul'a bir günde Ekim ayı ortalamasından fazla yağış düştü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AKOM, meteorolojik ihbar üzerine orta düzeyde alarma geçti. İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri muhtemel su birikintisi ve baskınlarına karşı tedbirleri aldı. Gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalar yaptı.

Son 24 saat içinde itfaiyeye 1059 su birikintisi ihbarı yapıldı. Ayamama deresinde istinat duvarı çökmesi nedeniyle dere taşması meydana geldi. Alt geçitler ve bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Sular ekipler tarafından boşaltıldı.''

Açıklamada, yağışın İstanbul'daki barajlara yaradığı dile getirilerek, ''Metrekareye ortalama 70 kilogram yağış düştü'' denildi.

BARAJLARDA DURUM

Barajlardaki duruma da değinilen açıklamada, 27 Ekim 2007 tarihinde doluluk oranı yüzde 10,81 olan barajlarda toplam 94 milyon metreküp su bulunduğu belirtildi. Barajlarda 24 Ekim 2008 tarihindeki doluluk oranının ise yüzde 22,94, su miktarının ise 199,273 metreküp olduğu vurgulanan açıklamada, bugün doluluk oranının yüzde 26,24'e, su miktarının da 228 milyon metreküpe çıktığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, İstanbul'da 25 Ekim Cumartesi günü öğle saatleri ile bugün saat 08.00 arasında metrekareye düşen yağış miktarları Kamiloba'da 127,4, Hadımköy ve Eminönü'nde 123, Yenikapı ve Büyükçekmece'de 118,6, Çavuşbaşı-Elmalı'da 115,2, Kağıthane'de 100,4, Sarıyer'de 95,4, Florya ve Göztepe'de 94, Ömerli, Balmumcu ve Samandıra'da 91, İkitelli ve Şişli'de 83,4, Şile'de 72, Terkos'da ise 34 kilogram olarak ölçüldü.



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs