En Sıcak Konular

THY'de kriz yok

27 Ekim 2008 20:55 tsi
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Biz bu krize her gün hazırlandık" diyerek dünya finans krizinin kendilerini daha az etkilediği söyledi.

Kotil, "Hep söylediğimiz gibi, kriz denilen olay rekabet yoğunlaşacak anlamına geliyor. Bir öncesine göre uçmaya daha az talep var. Takip ederseniz bazı seferlerde eksi yazar. Biz bu süreci 2003'ten beri sürekli kendimize yaşattık. Sürekli daha iyi, daha kaliteli üreteceğiz. Ama daha ucuza üreteceğiz. Tabi bu bir bakıma paradoks oluyor; ama THY bunu başardı. Biz bu krize her gün hazırlandık" dedi. 

Türk Hava Yolları'nın 17 yıl aradan sonra başlattığı İstanbul-Bağdat seferinin açılışı için gittikleri Bağdat'tan dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan THY Genel Müdürü Kotil, THY'nin 2001'den beri birim giderini Euro bazında sabit tutabilen bir kurum olduğuna dikkat çekti. Bunu sürekli büyüyerek yakaladıklarını ifade eden Kotil, "THY'nin sihirli formülü sürekli üret, daha iyi üret, daha kaliteli üret ve sürekli büyü şeklindedir" diye konuştu.

THY'de büyümenin, yüzde 17-18 yolcuda, yüzde 20 oranında da ciroda gerekleştiğini belirten Kotil, yakın zamanda kış tarifesini de açıkladıklarını hatırlatarak, "Kış tarifesi de yaz tarifesi kadar yoğun olarak gerçekleşti" dedi. Kotil, buradaki hedeflerinin, yaz tarifesini değiştirmeden kış tarifesi olarak sürdürmek, bir dahaki yaz tarifesini de büyütmek olduğunu kaydetti. "THY'nin krizi yoktur" diye vurgulayan Kotil, şöyle devam etti:

"THY, en iyi savunmanın atak olduğunu, tedbir olduğunu biliyor. Üretimimiz devam ediyor. 105 uçaklık yeni bir sipariş veriyoruz. THY bununla da şunu gösterdi; kriz dediğimiz olay yerel bir olaydır, zamana bağlı bir olaydır. Siz hesabınızı doğru yaparsanız sürekli büyürsünüz. Hep dediğimiz neydi; biz şu anda dünyada her 100 yolcudan birini taşıyoruz. Hâlâ 99 yolcu var, o bittikten sonra krize girebiliriz." 2009 yılının çok enteresan bir yıl olacağını kaydeden Kotil, "2009'un ilk çeyreğini hep beraber bir müjde olarak Türkiye'ye söyleriz. Çünkü bu dönemde Avrupalı hava grubu olarak öne çıkmış olacağız" dedi.

Kotil, gazetecilerle paylaşmak istediği bir konu daha olduğunu belirterek şöyle ekledi: "Bir dergide yapılan son yayına göre 2008'de dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu Portekiz Hava Yolları oldu. İkincisi ise Brezilya'dan TAM ve üçüncüsü de THY. Ancak şunu hatırlatmalıyım ki bu iki havayolu THY'den daha küçük bir hava yolu."

"AMACIMIZ SEFERLERİ GÜNDE 2'YE ÇIKARMAK"

Temel Kotil, açılışını yaptıkları Bağdat seferini de "Birçok açılışa gittim; ama en enteresanı buydu. İki bakan katıldı. İki ülkeyi birbirine bağlamanın zevkini yaşadık" diye değerlendirdi. İstanbul-Bağdat bilet fiyatlarının yüksek olduğu eleştirilerine de cevap veren Kotil, bunun piyasa ekonomisinin sonucu olduğunu belirtti. İlerde amaçlarının seferleri günde 2'ye çıkarmak olduğunu belirten Kotil, böylece fiyatların düşebileceğini aktardı.

Gazeteciler, ayrıca, Temel Kotil'e, uçaklarda kelepçe bulundurulması konusunu sordu: Kotil, bu konuda ise "uçaklarda her zaman iyi yolcularımızı bulunduruyoruz. Ama bu demek değil ki problem yaşanmıyor. 23 milyon yolcu arasında kötü yolcular da çıkabiliyor. Kelepçe deyince polis kelepçesi olarak algılamayınız. Uçak içi emniyetin 1 parçası olacaktır. Bununla ilgili eğitimleri aldırdık. Bu garip bir durum değil, her yerde var olan birşey. Uçakta polis yok, öyle algılanmasın" diye konuştu.

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs