Başbuğ, ne dedi? | " /> Başbuğ, ne dedi? | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ, ne dedi?

27 Ekim 2008 19:27 tsi
Başbuğ, ne dedi? Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un bakanlara terör brifingi verdiği Bakanlar Kurulu toplantısının detayları belli oldu. İşte Hükümet Sözcüsü Çiçek'in açıklamaları...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda terörle mücadeleye ilişkin Genelkurmay tarafından hazırlanan brifing hükümet üyelerine sunuldu. Hükümet ile asker arasında terörle mücadele konusunda uyum ve kararlılık olarak yorumlanan Bakanlar Kurulu toplantısında, artan terör olayları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin pozisyonu, talep ve beklentilere ilişkin konulara değinildi.

Saat 12.00'de planlanan toplantı Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko'nun programındaki gecikme nedeniyle 13.30'da başladı. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'u Başbakanlık yeni binaya gelişinde Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala kapıda karşıladı. Brifingte İlker Başbuğ'a İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı Tuğgeneral Mustafa Bakıcı eşlik etti. Terörle mücadele kapsamında yürütülen iç güvenlik harekatına dair brifingte, terörle mücadelede gelinen nokta da ele alındı.

Genelkurmay Başkanı Başbuğ saat 18.00'e doğru Başbakanlık'tan ayrıldı. Başbuğ'u, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala uğurladı. 3 Ekim'de Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik hain saldırının ardından Ankara'da üst üste zirve gerçekleştirilmiş ve bundan sonra Bakanlar Kurulu toplantısının 15 günde bir 'terör' ve 'ekonomi' gündemli olarak toplanacağı açıklanmıştı. Dünkü Bakanlar Kurulu bu yöndeki ilk uygulama oldu. Terör saldırıları sonrasında İçişleri Bakanlığı'nda da yeni bir kurumsal yapıya gidilmesi benimsenmişti.

Toplantıdan sonra Hükümet Sözcücsü Cemil Çiçek basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir sorunu olduğunu ifade ederek, ''Terörle mücadelede, bugüne kadar alınmış olan tedbirlerin gözden geçirilmesi, ilave tedbirler varsa bunların alınması yapılacak işlerin gelinen noktada bir defa daha değerlendirilmesi açısından bugün gerçekten son derece yararlı, son derece gerçekçi, ve samimi yapıcı bir toplantı gerçekleştirilmiştir'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bugün iç güvenlik harekatıyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu'na bilgi verildiğini anımsattı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve bazı komutanların bu bilgilendirme toplantısına katıldığını anlatan Bakan Çiçek, maalesef terörün, Türkiye'nin en önemli gündem maddesini oluşturmaya uzun bir süreden beri devam ettiğini söyledi.
Çiçek, şöyle devam etti:

''Terör, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir sorunudur. Aynı zamanda bölgenin de sorunudur, dünyanın da bir sorunudur. O nedenledir ki terörle mücadelede, bugüne kadar alınmış olan tedbirlerin gözden geçirilmesi, ilave tedbirler varsa bunların alınması yapılacak işlerin gelinen noktada bir defa daha değerlendirilmesi açısından bugün gerçekten son derece yararlı, son derece gerçekçi, ve samimi yapıcı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Terör örgütünün eylem koyduğu 1984'ten günümüze kadar olan geçen sürede alınmış tedbirler, ortaya çıkan sonuçlar ve bundan sonra konunun gelinen noktada çeşitli yönleriyle değerlendirilmesi söz konusu olmuştur.

Örgüte müzahir iç ve dış unsurlar ve teröre destek unsurlarının faaliyetleri bu manada değerlendirme konusu olmuştur. Bu çerçevede bir toplantıdır. Arkasından da Bakanlar Kurulunda, yurt içine yapılan seyahatler neticesinde genel politik değerlendirmeler yapılmıştır.

Önce bu toplantı bilgi sunumu tarzındadır, sonra da Sayın Bakan da konuya açıklık getirmek veya bu konuya katkılarını ortaya koymak adına da karşılıklı bir soru cevap tarzında bu bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.''

Ajanslar



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs