En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den Ukrayna'ya destek

27 Ekim 2008 18:51 tsi
Gül: Türkiye Ukrayna'nın NATO adımlarını desteklemekte...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye, Ukrayna'nın NATO ile bütünleşmesi yolundaki adımlarını desteklemektedir ve bu konudaki uzlaşmaya daima destek vermektedir" dedi.

Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikili görüşmelerin ve katıldıkları çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yuşçenko ile ikili, bölgesel ve uluslararası konular ve sorunlar üzerinde kapsamlı görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Gül, özellikle bölgesel ve uluslararası konularda iki ülkenin görüşlerinin örtüştüğünü vurguladı.

İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması için karşılıklı çalışmalar olduğunu ve bunun gerçekleşmesini istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerde vize konularında da kolaylaştırıcı tedbirler alınmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yuşçenko'nun davetini memnuniyetle kabul ettiğini de bildirdi.

Bir gazetecinin, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik eylem planı hakkındaki değerlendirmesini sorması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin NATO'ya ve NATO'nun genişlemesine önem verdiğini ve "açık kapı politikası"nı desteklediğini kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ise ülkesi ve Türkiye'nin vize işlemlerinin kolaylaştırılması için görüşmeler yaptığını belirterek, yakında gazeteci, öğrenci ve iş adamlarının dahil olduğu bazı gruplara vize muafiyetinin söz konusu olabileceğini söyledi.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ekonomik işbirliğinin çok kapsamlı olduğunu, son yıllardaki ikili ticaretin büyük artış gösterdiğini söyleyen Yuşçenko, karşılıklı yatırımların artırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Yuşçenko, görüşmelerde uzay araştırması alanının da değerlendirildiğini belirterek, Ukrayna'nın Türkiye ile bu konuda işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,397 µs