En Sıcak Konular

Saadet Partisi'nde işlem tamam

27 Ekim 2008 14:50 tsi
Saadet Partisinde genel başkanlığa seçilen Numan Kurtulmuş, görevi Recai Kutan'dan devraldı.

Saadet Partisi Genel Merkezinde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan eski Genel Başkan Kutan, dün yapılan kongrenin büyük bir coşkuyla tamamlandığını ifade ederek teşkilata teşekkür etti.

''Genel Başkanlık gibi ateşten bir gömleği artık Numan Kurtulmuş'un giyeceğini'' anlatan Kutan, Milli Görüş'te makam değil, hizmetin ön planda olduğunu kaydetti. Partinin başarısı için hep birlikte çalışacaklarını belirten Kutan, ''Büyük bir huzur içerisinde Numan beye görevimi devrediyorum'' dedi.

Kutan, Numan Kurtulmuş'un çok genç yaştan itibaren Milli Görüş içerisinde büyüdüğünü de vurgulayarak, başarılı olacağına inandığını söyledi.


-''YEGANE İKTİDAR ALTERNATİFİ''-


Genel Başkan Kurtulmuş ise ''Türkiye ve dünya önemli bir süreçten geçiyor, tarihin kırılma noktalarından birindeyiz. Bölgenin en büyük ülkesi olarak, amiral gemisi olarak Türkiye'ye çok büyük sorumluluklar, çok büyük görevler düşüyor. Bu görevin bilincinde bulunan Milli Görüş camiası Türkiye siyasetinin bundan sonraki gidişine ilişkin yeni bir devrin başladığını dün ilan etti'' diye konuştu.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünkü kongrede Türkiye'nin ana muhalefet partisi Saadet Partisi olmuştur. İnşallah en kısa zamanda yapılacak olan seçimlerde de Türkiye'nin yegane iktidar alternatifi olarak Saadet Partisi ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki dönem Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak yeni bir devri, yeniden Milli Görüş'ün üçüncü büyük şahlanışını bütün milletimizle birlikte yerine getireceğiz.

Bu hareketi, sadece iktidar koltuğunda oturan değil, sadece oynanan oyunun bir parçası olan değil, oynanan oyunu millet lehine değiştirecek kararlı ve muktedir bir siyasetin merkezi yapacağız.''

Recai Kutan'dan ''insanlığı, nezaketi, siyasette insanca bir dil ve üslubun nasıl kullanıldığını'' da öğrendiklerini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Kendisi on yılı aşkın süredir bizim siyasi hareketimizde sadece genel başkan olarak bulunmadı. Siyasal üslubun zaman zaman sokak kavgasına döndüğü, insanların meramlarını anlatmak yerine yüksek gerilimler üzerinden birbirine vurduğu bir siyasal atmosferde, hele 28 Şubat gibi çok koyu bir antidemokratik sistemin arkasından gelen siyasi süreçte kendisi Türkiye'de siyasetin beyefendi kişiliği ve gülen yüzü oldu.

Bizim yanımızda ve karşımızda düşünenler, herkes Recai Kutan ismini kendi kafalarına değil, kendi gönüllerine bir edep abidesi olarak, bir insanlık abidesi olarak kazıdı.''


-ERBAKAN AİLESİ-


Kurtulmuş, bir gazetecinin, Erbakan ailesinin fertlerine de yönetimde görev verilmesinin medya organlarında çokça yer aldığının hatırlatması ve bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, ''Bizim anlayışımıza göre kişilerin taşıdıkları soyadları, o kişilere ne bir ayrıcalık sağlar ne de bir ayrımcılık vesilesi olmasına neden olur'' dedi.

Genel İdare Kurulu'nda görev yapacak Erbakan ailesinden isimlerin, yıllardır zaten partide görev yaptığını anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Kendi gayretleri ve kabiliyetleri ile bu yere gelmişlerdir. Bir soyadına sahip olmak bir ayrıcalık sebebi değildir, ayrımcılık sebebi değildir. Kaldı ki bu arkadaşlarımız Necmettin Erbakan gibi Türk siyasi hayatında büyük bir çığır açmış olan bir babanın çocukları olarak, iyi bir terbiye almış, iyi bir siyasi görgü almış şekilde yetişmişlerdir.

Ümit ediyorum ki o yetişmişliklerini daha da artıracaklardır ve bütün güçleri ile bu hareketin başarılı olması için gayret göstereceklerdir.''

Konuşmaların ardından Kurtulmuş, Kutan'a çiçek verdi. Kutan da Kurtulmuş'a el yapımı çini sürahi hediye etti.

AA




Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs