En Sıcak Konular

'İddianame okunmasın' dediler

27 Ekim 2008 14:04 tsi
'İddianame okunmasın' dediler Ergenekon davasının tutuklu sanıkları, iddianamenin okunmamasına oy birliği ile karar verdiklerini açıkladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda gerçekleştirilen 3. duruşmada, Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıkların kimlik tespitleri yapıldı.

Bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlarının da beyanlarının alınmasının ardından yargılamayı yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya saat 12.40'ta ara verdi. Duruşma, saat 13.30'da yeniden başlayacak.

YERLEŞKE ÖNÜ SAKİN
Öte yandan, davayı izlemek için bölgeye konuşlanan canlı yayın araçlarının bulunduğu yerleşke karşısındaki alanın, daha önceden mıcır dökülmesine rağmen yağan yağmurun etkisiyle çamurla kaplandığı gözlendi.

Şu ana kadar sanıklara destek vermek için herhangi bir grubun gelmediği yerleşke karşısına gazeteciler ve yerleşke önüne gelmesi beklenen gösterici ya da sanık yakınları için seyyar tuvaletler kuruldu.

Bu duruşmada, önceki duruşmaların aksine seyyar satıcıların daha az ilgi gösterdikleri ve sadece bir simit satıcısının bulunduğu görüldü.

Olası gösteri ve yoğunluğa karşı bölgede güvenlik önlemleri alan jandarma, yerleşke yakınına gelen araçlarda da arama yapıyor.

* * *

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, duruşmaya katılmak için Silivri Cezaevi'ne gitti. Selçuk, "Duruşmaya mı katılacaksınız?" sorusuna, "Evet, oraya gidiyorum" cevabını verdi.

Beşiktaş Kültür Mahallesi Gazete Muhabirleri Sitesi'ndeki evinden ayrılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, duruşmaya katılacak. İlhan Selçuk, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çok zahmet ettiniz. Teşekkür ediyorum, ama yorum yok." diye konuştu. CİHAN muhabirinin, "Duruşmaya mı katılacaksınız?" şeklindeki sorusuna İlhan Selçuk, "Evet, oraya gidiyorum" şeklinde cevap verdi.

İlhan Selçuk'un bulunduğu araca binen iki koruması da Selçuk'a eşlik etti.

Duruşmaya, aralarında Cumhuriyet Gazetesi İlhan Selçuk'un bulunduğu tutuksuz sanıklar da katılıyor. Bu arada, son operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve davanın tutuklu sanıklarından Emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk'ün avukatı Ertaç Giray da duruşmaya geldi.

Sarıyer eski Savcısı olan Ertaç Giray, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmış ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Ergenekon Davası tutuksuz sanıkları Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na gelmeye başladı ama basın mensupları kampüste çamur deryasıyla karşılaştı.

Ergenekon Davası'nın görülmesine bugün devam edilecek. Son oturumda mahkeme heyetinin aldığı karar gereği tutuksuz sanıklar da durumaya katılacak. Bu kapsamda bazı tutuksuz sanıklar cezaevine gelmeye başladı. Tutuksuz sanık Kemal Alemdaroğlu Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na Volkswagen Caddy marka aracı ile geldi. Alemdaroğlu basın mensuplarına herhangibir açıklama yapmadan arama noktasına girdi. Aracı arandıktan sonra Alemdaroğlu içeri giriş yaptı. Tutuksuz sanıklardan işadamı İbrahim Benli'nin yanısıra tutuklu sanık Veli Küçük'ün avukat kızı Zeynep Küçük ile Sami Hoştan'ın kardeşi de cezaevine geldi.

''Ergenekon'' davasının 3. duruşmasının görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne basın mensupları, avukatlar ve ziyaretçilerin alınmasına başlandı.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında yer aldığı 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın 3. duruşması, saat 10.00'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde başlayacak.

Jandarma, bu nedenle yerleşke önünde yaşanabilecek yoğunluk ve olası protesto gösterilerine karşı önlemler aldı. Dava dolayısıyla çok sayıda basın mensubu ve canlı yayın araçları da yerleşke önünde konuşlandı.

Duruşmayı izlemek isteyen basın mensupları, avukatlar ve ziyaretçilerin duruşma salonunun bulunduğu yerleşkeye alınmasına başlandı.

Yerleşkenin nizamiye kapısından girdikten sonra ''ziyaretçi giriş'' bölümünde kayıt işlemlerini yaptırıp elektronik eşyalarını görevlilere teslim eden gazeteciler, ardından duruşma salonunun bulunduğu bölüme alınıyor.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde bugün devam edecek Ergenekon davasını takip etmek için hazırlık yapan basın mensupları, çamur deryasıyla karşılaştı. Gazeteciler, çamurların arasında kablo çekerek yayına hazırlanıyor.

İstanbul'da iki gündür etkili olan sağanak yağmur, Ergenekon davasını takip edecek basın mensuplarını da etkiledi. Davayı takip etmek için sabahın erken saatlerinde Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ne önüne gelen gazeteciler, hazırlıklarını yapmaya başladı. Soğuk bir hava ve çamurla karşılaşan basın mensupları, zor şartlar altında çalışmalarını sürdürüyor. Silivri Belediyesi ekipleri de cezaevi önünde kumlama çalışması yapıyor. Bu arada, cezaevi önünde çok az sayıda gösterici ve seyyar satıcının bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan, bugünkü duruşmaya tutuksuz sanıklar da katılacak. Tutuksuz sanıkların kimlik tespitinin ardından iddianamenin okunması bekleniyor.



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,917 µs