En Sıcak Konular

Aragones gidiyor mu? İşte cevabı...

27 Ekim 2008 14:17 tsi
Aragones gidiyor mu? İşte cevabı... Turkcell Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde beklenmeyen mağlubiyetler alan ve Aragones'in istifası konuşulan Fenerbahçe'de beklenen gün geldi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu taraftarlar arasında oluşan muhalif sesleri ve basının eleştirilerini yanıtlamak üzere bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantıda, yönetim adına Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu yer alıyor.

ALİ KOÇ: ÖZELEŞTİRİ YAPIYORUZ

"Buradaki amacımız sizlerle yeni iletişim stratejilerimizi paylaşmak. Türkiye’de 26-27 gazete var. Bunların her biri F.Bahçe’ye yer ayırıyor. Bunları bilgilendirmemek bizim açımızdan olumsuz sonuçlar doğurduğunu gördük. Sizler de ben bu sayfaları doldurmak zorundayım diyorsunuz. F.Bahçe’nin bir marka olarak iletişim konusunda özeleştiri yapıyoruz.

Şampiyon olduğumuz senelerde de yanlışlarımız olduğuna inanıyoruz. Kendimiz zaten biz bu eleştirileri yapıyorduk. Taraftar bunu birinci ağızdan duyamadığı için rahatsız oluyordu. Taraftar içimde sanki bir bölünmüşlük varmış gibi bir hava yaratılıyordu. Kısa vadeli değerlendirmelerle olumsuz hava yaratılmaya çalışılıyor. Çok şey kaybedilmediğini söylemiştim ve ne kadar haklı olduğumu dünkü sonuçlardan sonra gördük. Hepiniz hangi futbolcu gidecek, hoca alınmalıydı ya da alınmamalıydı konusunda çok fazla yoğunlaştığınızı görüyorum. Kötü sonuç alınsa da hocayı ya da birkaç futbolcuyu gönderecek değildik. Geçen sene harikalar yaratan futbolcular bu sezon istenilen performansı gösteremedi ama biz onlara güveniyoruz. İstikrara inandık. Liderin 6 puan gerisindeyiz. Panik olmamak lazım. Rakiplerimize nazaran, F.Bahçe’nin istikrarı yönetimde yakaladığımızı gördük. Biz bu istikrara inanıyoruz. Verdiğimiz kararların arkasındayız. Hiçbir şey toz pembe değil ama birlik beraberlik içinde hedeflerimize yürüyoruz.

Futbol kaygan bir zemin. İki hafta önce Fenerbahçe için her şeyin bittiği söyleniyordu. Şimdi ezeli rakibimiz Galatasaray'ın arkasındayız. Burada en önemli nokta; olumsuzlukları kısa vadede değerlendirmek istemiyoruz. Olumlu şeyleri de kısa vadede değerlendirmek istiyoruz. Kötü gidişte de hocayla devam etmeme gibi, oyuncularımıza ceza verme gibi bir düşüncemiz yok. Bunu buradan açıklamak istiyoruz. Hocamızla başladığımız düşünceler nelerse aynen devam ediyoruz."

ŞEKİP MOSTUROĞLU: ADNAN POLAT'IN SÖYLEMLERİ KENDİSİNE AİTTİR

"F.Bahçe’de sadece futbol branşı yok. Yatırımlar, amatör şubeler gibi pek çok konuda binlerce tasarruf yapılıyor. Bunlardan olumsuz sonuçlar da oluyor, olumlu sonuçlar da oluyor. F.Bahçe çok geniş bir yatırım gücüne sahip. Uzun dönemli değerlendirmeler yaparsa daha başarılı oluruz. Benim Bursaspor maçı hakemiyle ilgili yaptığım açıklama sert değildi. 5-2 yendiğimiz maçtan sonra bu eleştiriyi yapıyorsak gerçekten de ciddi bir sorun vardır. Sayın Adnan Polat’ın kendi maçlarıyla ilgili söylemleri kendisine aittir. Ben onu yorumlayamam. Biz futbolun yönetiminde bir güven ortamı oluştuğuna inanıyoruz ama hatalar da mutlaka cezalandırılmalı."

ALİ KOÇ: HAKEMLER PERFORMANSINI GELİŞTİRMELİ

"Bugünkü yakınmalarımız aslında dünkü maçtan sonra yapılan eleştirilerle aynı paraleldedir. Hakemler de performansını geliştirmelidir. Maçtan sonra ahkam kesmek çok kolay. Nasıl biz yöneticiler hata yapıyorsak hakemler de hata yapıyor. Bu hataların azalması için bu konu daha ciddiyetle ele alınmalı ve hatalar bir seri haline gelmemelidir."

ŞEKİP MOSTUROĞLU: YENİ BİR SİSTEMLE SEZONA BAŞLADIK

"Yeni bir hoca ve sistemle sezona başladık. Futbolcuların alıştığı bir sistem ve iki yıldır çalıştıkları bir hoca vardı. Bizim buradaki görevimiz takımdaşlık duygusunu geliştirmekti. Futbolcularla teknik ekibin anlayışları daha yoğundu. Bununla ilgili şu gün şu saatte şunu yaptık demem doğru olmaz. Bir arkadaşımız zaten bu konuyla ilgili görevlendirildi. Bizler de ona yardımcı oluyoruz. Son iki maçtır aldığımız sonuçlar da bu çalışmanın ürünü olabilir."

ALİ KOÇ: YEDİ HAFTALIK SÜREDE DEĞERLENDİRME YAPMAK DOĞRU DEĞİL

"Hocanın adı ne olursa olsun yedi haftalık bir sürede değerlendirme yapmanın doğru olmadığını söyledim. Futbolcu arkadaşlarla da yaptığımız konuşmada onlar da kendilerini tanıyamadıklarını söylediler. Aragones bu işin altından kalkabilir mi kalkamaz mı sorusunu cevaplamak haddime değil. Hocamız bu sıkıntılı dönemi atlatamaz demek amatörce olurdu. Çok mucizevi bir şeyler yapılmadı, basit şeyler yapıldı."

ALİ KOÇ: TRİBÜNDE KAOS OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

"Tribünlerde bir grup taraftarın yarattığı ve stadın geneline yaymaya çalıştığı sıkıntılı bir durum söz konusu. Maraton üst tribünde bulunan yerleri almak kolay değil. Bu nedenle, bileti olan herkesin rahat bir şekilde kendi koltuğunda oturmasını sağlamak amacındayız. Senelerce aynı yerde oturan insanlar artık aynı yerde oturamadıklarını ve tehdit edildiklerini söylediler bizlere. Bir kısım muhalefetin de desteğini alarak son derece uzlaşmaz bir tavır sergileyen, hatta Kocaeli’de son dakikada atılan gole neredeyse üzülen bir grup taraftar var. Biz bu anlayışın sonuna kadar karşısında duracağız. Bazı arkadaşlar bu konuyu çok etraflıca irdeleyip, ağır yazıları yaratıyor. Bu tavrınızı, bu zihniyete ortak olmak olarak algılıyorum. Konu aslında sizlerin yazdığı gibi değil. Burada da yine özeleştiri yapıyoruz ve bilgileri sizlerle paylaşmadığımız için hatamız olduğunu düşünüyoruz. Tribünde bir kaos ortamının olmaması için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki seneye yönelik düşüncelerimiz var. G.Saray maçına kadar Maraton tribününe 5 kapı daha koyacağız. Bağıran ve stadı coşturan grupları rakip tribünün sağ ve sol tarafında toplamayı düşünüyoruz. Bunu yaparken de iki tarafın da sağduyu göstereceğine inanıyorum."

samanyolu haber



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs