En Sıcak Konular

ABD askerleri Suriye'ye girdi

27 Ekim 2008 11:48 tsi
ABD askerleri Suriye'ye girdi Ortadoğu'da şoke eden bir gelişme. Suriye resmi makamları duyurdu. Amerika helikopterlerle Suriye'ye girdi ve bir binada 8 kişiyi öldürdü.

Amerika Irak ile yetinmeye niyetli değil. Bu kez Suriye'yi taciz etmeye başladı. Yaşanan son olay, Ortadoğu'da yeni bir gerilimin fitilini ateşleyecek. Zira ABD askerleri Suriye'ye baskın yaptı, 8 sivili katletti.

Olayı Suriye resmi makamları duyurdu. Açıklamada, dört Amerikan helikopterinin Irak sınırında, topraklarının sekiz kilometre içerisinde yer alan bir köye saldırı düzenlediği bilgisi verildi.
ABD HABERİM YOK DİYOR
Irak'ta ABD önderliğindeki çok uluslu koalisyon kuvvetleri, pazar günü Suriye'de bir köye yönelik saldırıdan ''hiçbir bilgisi olmadığını'' açıkladı.
Çok uluslu koalisyon kuvvetlerinden AFP'ye gönderilen  elektronik posta mesajında, ''Çok uluslu koalisyon kuvvetlerinin Suriye'deki olayla ilgili hiçbir bilgisi bulunmamaktadır'' denildi.
 

ABD geçmişte Suriye'yi Irak'a yabancı militanların geçişine göz yummakla suçlamıştı

Suriye resmi haber ajansı Sana, baskının ülkenin doğusundaki Ebu Kemal sınır bölgesini hedef aldığını yazdı.

8 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Sana, "Helikopterlerden inen Amerikan askerlerinin inşaat halindeki sivil bir binaya saldırdıklarını, bina bekçisinin eşi dahil, içerideki işçilere ateş açtıklarını ve olayda sekiz kişinin hayatını kaybettiğini" belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, saldırıda ölen sekiz kişinin siviller olduğunu bildirdi.

AMERİKA'YA PROTESTO NOTASI

Suriye, "saldırgan bir tutum" diye tanımladığı olaydan dolayı, başkent Şam'daki Amerikalı ve Iraklı diplomatlara protesto notası verdi.
Londra'daki Suriye Büyükelçiliği, baskını "yanlış istihbarata dayalı ve herhangi bir tahrik olmadan girişilen ve sivilleri hedef alan bir suç" olarak tanımladı.

SURİYE MEDYASI ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Suriye resmi basını, Amerikan helikopterlerinin Irak sınırındaki köyde bir binayı bombalamasını, "savaş suçu" nitelemesiyle başlığa çıkardı.

ABD CİNAYETİ: Hükümet yanlısı Teşrin gazetesi, ABD Başkanı George Bush yönetimini sorumlu tuttuğu saldırıyla ilgili haberinde, "Irak'tan gelen Amerikan kuvvetleri soğukkanlılıkla bir cinayet işlemiştir. Irak sınırına 8 kilometre uzaklıktaki sakin bir köyde 8 Suriyeli sivili öldürerek savaş suçu işlemişlerdir" ifadesi yer aldı.

 

ELLERİNDE SİVİL KANI VAR: İktidar partisi Baas'ın gazetesi El Baas'ta ise hava saldırısı, "eşi benzeri görülmemiş bir macera" olarak nitelendi. Haberde, "Başkan Bush, bugün halkına teröre karşı mücadelede yeni bir hikaye anlatabilir. Binince kez Amerikan ulusuna yalan söyleyebilir ama görevden ayrılmasının arifesinde ellerine bulaşan sivillerin kanını asla gizleyemeyecek" denildi.

İktidara yakın El Vatan gazetesinde de "Amerikan terörü Suriye'yi vurdu" başlığı dikkati çekti. El Vatan'ın haberinde, "ABD, kara listesine sivillerin ihlaline yönelik yeni bir kara sayfa düşmüştür. Amerikan saldırısı, Suriye'nin egemenliğinin ihlalidir" denildi.

internet haber



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,956 µs