En Sıcak Konular

Yahudi asıllı profesörden İsrail'e sert tepki

27 Ekim 2008 10:25 tsi
Yahudi asıllı profesörden İsrail'e sert tepki Dünyaca ünlü Yahudi asıllı profesör Richard Falk, İsrail'i işgalci olarak tanımlayarak, sert tepkiler gösterdi.

Birleşmiş Milletler özel raportörü Prof. Richard Falk, İsrail'i Gazze Şeridi'nde Cenevre Mutabakatı'nı ihlal etmek ve Filistin topraklarında Yahudi yerleşimcileri durdurmayarak Annapolis protokolüne uymamakla suçladı.

Hollanda başkanlığında toplanan BM Genel Kurulu Sosyal ve İnsani Yadım Komitesi'ne konuşan Yahudi asıllı Amerikalı hukuk profesörü Richard Falk, Gazze'ye yapılan yardımın Hamas'ın İsrail'in koyduğu şartlara uyup uymadığına bakmaksızın yeniden başlatılmasını istedi.

Falk, BM'ye, Uluslararası Adalet Divanı'na İsrail'in Gazze'deki faaliyetlerini denetlemesi, İsviçre'den de Tel Aviv'in Cenevre Mutabakatı'na riayet edip etmediğini incelemeye alması için başvurması çağrısı yaptı.

Gazze'nin durumunu kuşatma olarak nitelendiren Falk, tedavi olmak için bile vize vermeyen İsrail'in Gazzelileri toplu olarak cezalandırdığını söyledi. BM raportörü Falk, Tel Aviv yönetiminin Batı Şeria'da Yahudi yerleşimci sayısını ve kontrol noktalarını artırarak Annapolis'te verdiği sözleri tutmadığını da belirtti. İsrail'in Filistinlilere karşı tutumunu Hitler'in Yahudilere yaptığı muameleyle kıyaslayan Richard Falk'ın BM İnsan Hakları Konseyi tarafından raportör olarak atanmasına Tel Aviv şiddetle karşı çıkmıştı.

Öte yandan, İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria'daki bir Yahudi yerleşim birimi yakınında yapılan yasadışı bir çiftliği yıkmasına tepki için isyan eden yerleşimciler, hınçlarını Müslüman mezarlığından aldı. Polisi taş yağmuruna tutan Yahudi yerleşimciler, Müslüman mezarlarının yanı sıra Filistinlilere ait 80'den fazla aracı da tahrip etti.

dünya bülteni



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs