En Sıcak Konular

Kanadoğlu AK Parti'yi tehdit etti !

27 Ekim 2008 09:59 tsi
Kanadoğlu AK Parti'yi tehdit etti ! "Türkiye’de türban sorunu yoktur" diyen Sabih Kanadoğlu AK Parti'yi uyardı, "mahkemelerin yetkilerini kısıtlarsanız kapatılırsınız" dedi.

Gazeteci Ruhat Mengi’nin Star TV’de hazırlayıp sunduğu “Her Açıdan” programının konuklarından Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi’ne sınırlandırılma getirilmesinin hukuka aykırı olacağını söyledi.

Anayasa ve yargının altında çalışan bir yürütmenin yasama organına sınırlandırma getirip getiremeyeceğini Kanadoğlu şöyle açıkladı: “Türkiye’de türban sorunu yoktur. Türkiye’de dinin siyasete alet edilme sorunu vardır. Siyaseti kullananlar bundan oy aldığını gördükçe de kullanmışlardır. Siz eğer dinin siyasete alet edilmesine göz yumar ve bunu önlemezseniz bu ülkede ne hukuk devletinden ne kuvvetler ayrılığından bahsedebilirsiniz. Yapılmak istenen dinin siyasete alet edilerek dinci tek adam iktidarını Türkiye’de hakim kılmaktır. Sorun üniversitelerde türban sorunudur.”

Anayasa Mahkemesi yasama organını sınırlandırdığını belirten Kanadoğlu şöyle devam etti: “Yasama organı zaten Anayasa’ya uygun teklifte bulunur. Bunun dışına çıkamaz. Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek cumhuriyetin temel nitelikleriyle ilgili bunları sulandıracak teklifte de bulunulamaz. Bu Anayasa’nın özünde de sözünde de vardır. TBMM’nin genel kurul ve komisyonlarında yapılan konuşmalarda dini sembolün yaratacağı baskıya ilişkin hiçbir şey gündeme getirilmemiştir. Konu dinin siyasete edilmesidir. Oy getireceğiyle bunun üzerinde konuşulacaktır ancak bu hukuka aykırıdır. Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini kısıtlamaya kalkarsanız karşınıza 2’nci madde, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğu çıkar. Siz işinize gelmeyen bir konuyla ilgili mahkemelerin yetkilerini kısıtlarsanız, dini siyasete böyle alet ederseniz bu da Anayasa’nın 68’inci maddesi 4’üncü fıkrası gereği kapatılmanıza neden olur.”

VATAN



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,480 µs