En Sıcak Konular

CHP İzmir teşkilatında 350 istifa

27 Ekim 2008 09:27 tsi
İzmir CHP'de 350 kişi toplu halde istifa etti. İstifaların arkasının geleceği iddia edildi. İstifa edenlerin gerekçesi ise şöyle:

İzmir'in Dikili İlçesi CHP örgütünden 350 kişi SHP'li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in yerel seçimlerde, CHP'den aday gösterileceği gerekçesiyle istifa etti. Dikili İlçe Başkanı Veli Karaman, Özgüven'in CHP'den aday gösterileceğini belirterek, "Arkadaşlarımız bu duruma tepki göstererk istifa etti. Genel Başkanımız da Özgüven'in aday gösterileceğini bize bildirdi" dedi. İlçe yönetiminin de istifaya hazırlandığı öğrenildi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la anlaşmasının ardından, İzmir'in Dikili İlçesi'nin SHP'li Belediye Başkanı Osman Özgüven'in de CHP'den aday gösterilecek olması, ilçedeki CHP'lilerin tepkisine neden oldu. Dikili'de bu durumu protesto eden yaklaşık 350 kişi partilerinden istifa ettiğini açıkladı. CHP Dikili İlçe Başkanı Veli Karaman, CHP'lilerin Özgüven'i aralarında görecek olmaktan rahatsızlık duyarak istifa ettiğini söyledi. Özgüven'in başarılı bir belediye başkanı olmadığını öne süren Karaman, "Genel başkanımızla bu konuyu konuştum. Kendisi bana Özgüven'in CHP'den aday gösterileceğini söyledi. Karayalçın'ın Ankara adaylığının yanında Özgüven'in adaylığın şart koşulduğunu öğrendik. Örgütümüz Özgüven'i istemiyor. Önümüzdeki günlerde il yönetim kurulumuzla konuyu değerlendirip bir açıklama yapacağız" dedi.

Başkan Karaman, Dikili'nin sevilen isimlerinden Yüksel Uçar'ın kendi adayları olduğunu, bu konuyu CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a da bildirdiklerini dile getirdi. Karaman ve yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde CHP'den istifa etmeye hazırlandığı öğrenildi.

haber7



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs